21 april 2015

Anders nog iets, mevrouw niersteen?

Als ik voor iedere niersteen die mijn lichaam verlaat één euro kreeg, dan was ik nu rijk.
Oké, ik overdrijf. Ik overdrijf echter niet als ik zeg dat ik nu al twee jaar lang, ongeveer eens per maand, wordt geteisterd door die krengen. Ik produceer ze waar je bij staat.

Vandaag, bijvoorbeeld. Wederom had ik het genoegen om een steen ter grote  van ±0,5 cm mijn lichaam te zien verlaten. Ik spreek van een genoegen, omdat ik liever heb dat hij eruit is, dan dat hij nog eeuwig in een van mijn drie nieren dwaalt. Drie nieren, ja. Dat zit zo: anderhalf jaar geleden werd ik geopereerd aan ...juist, een niersteen. Toen ik ontwaakte uit de narcose, kwam mijn uroloog aan mijn bed staan. 'Dag mevrouw van der Zee, de operatie is geslaagd hoor, maar ik heb wel iets grappigs'. Nou, ik wist eigenlijk niet zo goed hoe ik zoiets moest opvatten. Een half uur voordat deze man aan mijn bed verscheen, stond hij namelijk aan het voeteinde van mijn operatietafel, waar ik uiteraard met mijn benen wijd open lag. 'Je hebt drie nieren'. Vond 'ie grappig, hoor.

Maar goed, anderhalf jaar lang heb ik die derde nier, die vergroeit is aan mijn linker 'normale nier', de schuld gegeven van die nierstenen die maar blijven terugkeren. Maar toen las ik dit:
"Meestal veroorzaakt een extra nier geen verschijnselen en is er zelden sprake van complicaties als nierstenen en hydronefrose."(bron).Oké, dit kan twee dingen betekenen:
1. Ik blijk geen dokter te zijn en mijn medische kennis heeft dus anderhalf jaar gefaald, of;
2. Die website klopt gewoon niet
Het zal optie 2 wel zijn, ik twijfel namelijk niet graag aan mezelf.

Anyhow, donderdag staat er een nieuwe doktersafspraak gepland, voor het geval mijn steen van vandaag nog volgelingen heeft die nog niet klaar zijn om de grote stap te maken. Tot die tijd, probeer ik die mogelijke volgelingen eruit te spoelen met 3 liter water per dag, ik spaar namelijk voor een grindpad in mijn ouders' tuin.

Anders nog iets, mevrouw niersteen? Nee, dat was het eigenlijk wel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten