30 april 2015

Eigenaardige schoolspullen

Toen ik nog op de middelbare school zat, vergat ik altijd mijn pennen. Sterker nog, ik vergat vaak mijn hele etui. Gelukkig had ik altijd vriendinnen om me heen die vaak al een extra pen meenamen: 'voor Sher'. Één vriendin in het bijzonder had áltijd haar schoolspullen bij haar (met uitzondering van het huiswerk natuurlijk, daar waren we veel te cool voor in de derde klas). Soms draaide zij echter wel een beetje door en nam ze spullen mee die iets minder voor de hand liggend zijn.

Op een dag kwam zij aanrijden op haar scooter en het eerste wat ik zag toen zij haar scooter geparkeerd had, was een witte sportsok. 'Waarom neem jij een sportsok mee naar school?' vroeg ik nog alsof daar überhaupt een redelijke verklaring voor is. Mevrouw zelf, zich totaal niet bewust van het feit dat zij een witte sportsok met zich mee droeg, reageerde verbaast maar kwam al vrij snel met een verklaring. Zij had namelijk een schooltas met klittenband. Bij thuiskomst had ze haar tas ergens bij de schone was gegooid, en op die manier heeft een witte sportsok de klittenband rand van haar tas gevonden. Kan gebeuren natuurlijk, maar ik heb nog iets te hard en te lang gelachen om het feit dat zij door het hele dorp heeft gereden met een witte sportsok aan haar tas.

2 opmerkingen:

  1. Hahahaha! Grappig verhaaltje en super leuk geschreven! Dat ''altijd je pen vergeten'' herken ik zeker!

    BeantwoordenVerwijderen