26 april 2015

Waarom ik mijn vader niet vertrouw

Er zijn een aantal dingen waar ik mijn vader voor nodig heb. Zo is hij al 21 jaar mijn persoonlijke chaffeur en kan hij de beste tonijnsalades maken. Een andere vader-taak is het weghalen van spinnen in mijn kamer. Ik ben niet bang voor spinnen, maar dat houdt niet in dat ze onuitgenodigd mijn kamer mogen betreden. Natuurlijk zijn er verschillen in spinnen, zo heb ik ooit 2 weken lang een klein spinnetje begroet die in de hoek van mijn slaapkamer woonde. Arthur was zijn naam. Op een dag vond een andere grote vieze spin het nodig om zich uitgerekend in die hoek van mijn slaapkamer te vestigen. Dit was dus het einde van Arthur.

De moord op Arthur was een redelijk traumatische ervaring voor mij. Ik heb dus geen goede ervaringen met grote vieze spinnen. Toen er laatst een over de muur van mijn slaapkamer liep, was ik dan ook vastberaden: die spin moest weg. Dat ga ik natuurlijk niet zelf doen, daar heb ik mijn vader voor nodig. Na 5 minuten kwam mijn vader naar boven met een tissue en haalde hij de spin weg. Na drie keer vragen of die spin wel echt weg was, zei mijn vader dat hij hem had doorgespoeld door het toilet. Mooi, dan kon ik verder met Netflix kijken zonder ongewenst gezelschap. Na 5 minuten klimt er echter weer een vieze dikke spin mijn muur op. Vol verontwaardiging roep ik mijn vader die mij begint uit te lachen. Blijkt het dezelfde spin te zijn. Bij poging nummer één om die spin weg te halen, had hij hem laten vallen en dacht hij: ach, ik zeg wel dat hij weg is, dan stopt ze wel met zeiken.

En zo ontwikkel je dus trust issues.

2 opmerkingen:

  1. Haha heel leuk geschreven! Ik begrijp hoe je je voelt! Ik ben zelf bang voor spinnen en mijn ouders vangen de spinnen meestal voor me, maar ik weet niet of ik ze nog vertrouw naar dit verhaal... haha

    BeantwoordenVerwijderen