9 december 2015

Meest awkward spa moment ooit


Als je mijn blog al langer leest, weet je dat ik geen goede ervaringen in Engelse spa's heb (lees: mijn laatste keer in een jacuzzi). Ook in Nederlandse spa's heb ik echter vreemde dingen meegemaakt.
Laat ik voorop stellen dat het hier in Nederland vanzelfsprekend is dat je naakt de sauna in gaat. In Engeland is dit niet vanzelfsprekend. Om deze reden schrokken mijn vriend en ik dan ook toen wij voor het eerst een Nederlandse spa bezochten.

Zeg nou eerlijk, als je ergens naar binnen stapt met de verwachting alleen maar mensen in badkleding te zien terwijl iedereen naakt is, dan is dat toch wel een 'what the fuck' momentje. Toen een Duitse vrouw - die wijdbeens op een stoel zat - aan mijn vriend vroeg waar de toiletten waren, moest ik dan ook mijn best doen om niet te gaan lachen. Maar ja, wij wilden eigenlijk wel graag die sauna in, dus we konden twee dingen doen: of badkleding uittrekken, of wachten tot het groepje Duitsers weg ging. We kozen voor het tweede.Toen we net ergens in een hoekje gingen zitten gebeurde echter het meest beschamende wat iemand ooit kan overkomen. Op 4 meter afstand van ons, klimt een man van rond de 60 uit een jacuzzi (weer die jacuzzi..) Net toen de man weer terug naar zijn vrouw wilde lopen, glijdt de beste man uit.
Oké, nu is het per definitie al beschamend als je op je muil glijdt, maar dan komt er ook nog bij dat deze man gewoon spiernaakt was. Toen hij vervolgens weer op wilde staan, gleed hij weer uit waardoor hij weer plat op de grond lag.

Misschien is het maar beter dat ik helemaal geen spa's meer bezoek.


Afbeelding komt van Amrath hotel Amsterdam. Niet de plek des onheils, wel een aanrader! 

15 opmerkingen:

 1. OEf...dat was wel een lastig moment ja! :P Nee ik denk niet dat ik ooit naakt een sauna in zou kunnen haha. -x-

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aiiii! Ik heb nog nooit een spa bezocht, vooral omdat ik gewoon weet dat ik me alleen maar ongemakkelijk ga voelen, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lekker ongemakkelijk inderdaad, haha! Ik heb nog nooit een spa bezocht, het lijkt me op zich wel wat. Maar liever niet naakt ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hahaha zo awkward! Viel die met z'n gat gespreid? HAHA!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh neeeee hahaha en jij ging niet in de nakie naar deze arme man rennen om hem te helpen?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hahah oeps. Wij gaan altijd naar de thermen in Bussloo. Ook een aanrader. Ben eens in Sittard geweest en daar hadden ze in een sauna een glazen ruit die rechtop het zwembad uitkeek en andersom. Ook nogal gênant.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hihi ik moest stiekem best wel lachen om jouw artikel! Wat kan jij grappig schrijven. Ik kom voor het eerst een kijkje nemen op jouw blog, leuk!
  Liefs,
  Eva

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hahaha wat een leuke post! Ik dacht ook altijd dat een sauna en het naakt zijn niets voor mij was. Maar ik ben dit jaar voor het eerst naar een wellness centre (Veluwse Bron) geweest en ik vond het heerlijk! Ik was snel gewend aan het naakt zijn en de andere naakte lijven stoorden me niet. Gewoon niet richting kruis kijken ;-) Laatst ben ik naar een kleinschalige wellness geweest en dat is echt een aanrader. Daar was het zo rustig dat mijn vriendin en ik veel sauna's voor onszelf hadden, erg fijn. Ik ga binnenkort weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hahaha dat is inderdaad wel heel ongemakkelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Haha, dat moet jou weer overkomen... Veel spa's hebben ook badkledingdagen, misschien is dat wat voor je als je liever niet naakt gaat?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oeh, dat lijkt me zowel letterlijk als figuurlijk erg pijnlijk!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Haha ik ben nog altijd te awkward om uberhaupt naar een sauna te gaan, ben dat betreft heel erg kleuterig. Dit soort situaties maken me dus een beetje bang om er toch heen te gaan hahah.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ja, klinkt heel awkward. Wat een heerlijke artikelen schrijf je toch elke keer! Love it :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Haha ik ben echt nog nooit in een sauna of spa geweest. Gewoon omdat ik bang ben dat het heel awkward is.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. ooh wat heerlijk gênant. Maar de sauna is zo lekker he, ik geniet daar echt van. En geloof me, als je lekker aan het zweten bent in een sauna dan zit badkleding echt wel in de weg.

  BeantwoordenVerwijderen