23 november 2015

Dingen die alleen jou kunnen overkomen


Iedereen heeft wel eens van die momenten waarop je denkt: 'waarom ik?'. Dat zijn dan van die dingen die zogenaamd alleen jou kunnen overkomen. Nou ik heb ze ook hoor, in overvloed zelfs. Zo werd een aantal maanden geleden het Foo Fighters concert waar ik al maanden lang naar uit keek gecanceld omdat Dave Grohl zijn been brak tijdens een concert in Zweden. Dus wat is dan je eerste reactie? Juist, 'waarom ik?'. Lullig eigenlijk, want Dave Grohl zat waarschijnlijk thuis in zijn grohlstoeltje (ha-ha) precies hetzelfde te denken; 'waarom ik?'

Maar goed, zo blijkt maar weer dat iedereen van die 'waarom ik' momentjes heeft. Ik heb dan ook een beetje onderzoek gedaan naar 'dingen die alleen jou kunnen overkomen'. Hier zitten niet alleen ervaringen van mezelf bij, maar ook die van een aantal vrienden. Nou, hier komen ze hoor!

1. Vogelstront
Als geboren Ijmuidenaar zou ik liegen als ik zou zeggen dat er nog nooit een meeuw op mij heeft gescheten. Mijn middelbare school bestond uit meerdere locaties. Om bij de andere locatie te komen, moest je over een open veld lopen. Geen probleem denk je dan, maar dan zie je die grote zwerm meeuwen boven het veld hangen. Alsof ze een wedstrijdje doen wie zoveel mogelijk bruggers kan onderschijten. Tsja, en het zou maar net de schoolfoto dag zijn!

2. Gulp open
Ook altijd leuk, van die mensen die je in het openbaar op je openstaande gulp gaan attenderen. En dan doel ik niet op die mensen die naast je gaan staan en heel subtiel zeggen dat je gulp open staat. Nee, ik bedoel de mensen die aan de andere kant van de metro staan, een glimp van jouw kruis opvangen (waarom diegene daar toevallig naar keek blijft voor altijd een raadsel), en schreeuwen: ‘MEISJE, MEISJE JE GULP STAAT OPEN! IK ZIE JE ONDERBROEK’. Vervolgens zie je alle hoofden van de aanwezigen op dat metrostation naar je toe draaien. Awkward.

3. Struikelen
Deze is ook behoorlijk populair. Dit is helemaal een kwelling als je alleen bent. Je loopt bijvoorbeeld op straat en je ziet die tegel die nét even 2 centimeter hoger ligt dan zijn medetegels niet. Het gevolg? Een soort mislukte huppel om jezelf nog net op te vangen. Op zo’n moment kan je maar het best doorlopen en niet omkijken, terwijl in je hoofd de zin ‘waarom ik, waarom ik, waarom ik’ op repeat staat.

4. Van de trap vallen
Vergelijkbaar met punt 3, maar met een nèt een iets hoger ‘waarom ik’ gehalte.
Je loopt heel zelfverzekerd het klaslokaal uit, om je vervolgens van de trap te laten tippen. Natuurlijk staat beneden een heel welkomingscomité die je minstens vijf keer zullen vragen of het wel gaat.

5. Awkward antwoorden geven
Ik zal eerlijk zijn, deze is voornamelijk op mij van toepassing. Soms twijfel ik echt aan mijn gehoorcapaciteit. Even een simpel voorbeeld, iemand vraagt  hoelang je al bezig bent met het leren voor een toets. Jij verstaat daarentegen hoelang ben je al bezig met de kleren van je poes. Omdat je het dan te genant vindt om voor de derde keer te vragen of diegene het nog een keer wilt herhalen, zeg je maar gewoon ‘ja’. Vervolgens kijkt die persoon je schaapachtig aan en besef je dat het antwoord ‘ja’ niet altijd een oplossing biedt.

Zo zie je maar weer, dingen die alleen jou kunnen overkomen, overkomen soms ook een ander.8 opmerkingen:

 1. Hahahaha, grohlstoel. Die vind ik wel echt leuk. Ah serieus als iemand door heel de metro dat roept, zou ik echt per direct uitstappen. Lijkt me zo kut! Leuk stuk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Awkward antwoord geven is echt mijn talent. Terwijl je nog beter gewoon kan zeggen: 'Sorry hoor ik ben volgens mij echt doof, wat zeg je nou?' dan de awkward 'ja' en de stilte die daarna volgt haha.
  romymorgan.wordpress.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nummer 3 yup also me! Ik val gewoon en hier hoeft geen stoeptegel voor los te zitten ;-)

  Groet,

  Nesrin

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja 2 en 5 heb ik ook wel eens haha. Ach, je moet er maar om kunnen lachen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hihi, die laatste is best herkenbaar...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha goed stuk! Ik join het awkward-team. Ik heb het inmiddels geacepteerd dat ik gewoon awkward momenten aan trek ofzo.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hahaha, die laatste, oooh kan zo erg zijn hihi! Enne, ik kwam er laatst vlák voor een sollicitatiegesprek achter dat m'n gulp open stond. Oeps!

  BeantwoordenVerwijderen