22 augustus 2015

Vijf van mijn favoriete Netflix films

Afbeeldingsresultaat voor netflixNetflix is mijn steun en toeverlaat. Als ik een kutdag had op school, dan kwam ik thuis en was Netflix er altijd voor me. Als ik verdrietig ben is Netflix er voor me... Als ik boos ben is Netflix er voor me... Als ik naar een afspraak moet en ik heb geen zin dan is Netflix er voor me...(Iedereen weet inmiddels wel dat Netflix een acceptabele reden is om onder verplichtingen uit te komen, toch?). Sinds ik nierstenen heb spendeer ik dan ook minstens twee uur per dag aan Netflix. Ik kwam er laatst bij toeval achter dat ik meer dan 250 titels heb beoordeeld. Noem mij dan ook maar gerust een Netflix expert (of natuurlijk een extreme kneus).

Natuurlijk ben ik de beroerdste niet (eigenlijk wel, ik zat gisteren namelijk nog in het ziekenhuis maar dat terzijde), dus ga ik nu vijf van mijn favoriete films met jullie delen die op Netflix zijn te vinden. Wat moeten jullie toch zonder mij hè?

1. Die Welle

Afbeeldingsresultaat voor die welle
Die Welle is een Duitse film en dit blijkt toch altijd een beetje een dingetje te zijn voor de meeste mensen. Misschien omdat mensen de titel met een Duits schreeuw accent afspelen in hun hoofd. Dat kan natuurlijk. Maar neem nou maar van mij aan, kijk deze film. Die Welle is geïnspireerd door het sociaal-psychologische experiment 'De Derde Golf' dat in 1967 werd uitgevoerd door een middelbare-schooldocent in Amerika. Dit experiment diende als voorbeeld voor de studenten hoe een dictatuur kan uitgroeien tot een zeer machtig bewind. Best wel heftig dus.

2. Der Untergang (Downfall)
Ha-ha. Weer een Duitse film. Geloof me, dit deed ik niet express.
Ik denk dat menig oorlogsfilmfanaat (dit is een woord, ik heb namelijk gegoogled) deze film wel eens gezien heeft. Dat moet eigenlijk ook wel, deze film gaat over de laatste dagen van Hitler's leven. De acteur die Hitler speelt in deze film doet dit zo onwijs goed. Niet dat ik Hitler gekend heb hoor, eigenlijk heb ik dan ook helemaal geen vergelijkingsmateriaal, maar toch. Als ik aan een bewegende Hitler in kleur denk, zie ik deze vent voor me.

3. Slumdog millionaire

De eerste keer dat ik deze film zag, was tijdens Aardrijkskunde in 4 havo. Toen was ik eerlijk gezegd meer geïnteresseerd in het schieten van papierpropjes om vervolgens te kijk hoelang ze bleven plakken aan de stoel van degene die voor mij zat. Onterecht, want toen ik deze film een tweede kans gaf, heb ik niet één keer gedacht aan het schieten van papierpropjes.

Deze film gaat over een jongen uit een sloppenwijk in Mumbai, die meedoet aan een spelprogramma (Who Wants to Be A Millionaire). Op het moment dat hij bijna wint, wordt hij echter ingerekend voor vals spel. Niemand begrijpt namelijk hoe een straatjongen over zoveel kennis kan beschikken.
Hij is echter onschuldig. Al zijn belevingen in de krottenwijk waar hij samen met zijn broer opgroeide, vormen een sleutel naar het antwoord op de vragen die hem gesteld worden in de spelshow.

4. Catch me if you can

Dit is een film met twee van mijn favoriete acteurs: Tom Hanks en Leonardo Dicaprio. Nou dan kan je eigenlijk al niet fout gaan, toch? Deze film laat je toch weer nadenken over het pijnlijke feit dat Leonardo Dicaprio nog nooit een oscar heeft gewonnen. Ach, zoals mijn stagebegeleider altijd zegt: verbaast u niet, verwondert u slechts.

Catch me if you can gaat over een jongen die zich (zonder diploma's) eerst voordoet als piloot, vervolgens als arts en tot slot advocaat. Steeds is hij de politie net even te slim af. Lekker geloofwaardig denk je nu. Nou nee, niet echt maar ik lees net wel dat het gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. Ga kijken, is leuk joh.

5. The Dark Knight

Mijn vriend is een extreme Batman fan. Hij is nog nét niet in de veronderstelling dat hij Batman himself is. Ik weigerde tot twee jaar geleden om toe te geven aan zijn obsessie. Nadat ik hem had gedwongen twee seizoenen van The Hills te kijken, vond ik eigenlijk toch wel dat ik iets terug moest doen. Het resultaat: ik ben Batman himself.

Ik was ervan overtuigd dat Batman voor kinderen was. Ja, sorry maar ik ben eigenlijk opgegroeid met het idee dat superhelden iets voor jongetjes in de leeftijdscategorie 5 t/m 10 is. Niets bleek echter minder waar. In The Dark Knight staat Batman oog in oog met zijn aartsvijand the Joker. Nou geloof mij maar, alleen het acteerwerk van Heath Ledger als the Joker is al reden genoeg om deze film te kijken.

Nou beste mensen, dit waren vijf van mijn favoriete films op Netflix. Ik heb er uiteraard nog veel meer. Die wil ik allemaal graag met jullie delen, maar niet nu. Ik moet namelijk Netflix kijken. Tot ziens!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten