17 oktober 2015

Halloween Tag

Beste mensen, mijn favoriete tijd van het jaar komt eraan. Halloween. Yes. Nu is het helaas zo dat Halloween niet uitgebreid in Nederland wordt gevierd (afgezien van iedere ochtend wanneer ik in de spiegel kijk), daarom vlucht ik rond deze tijd naar Engeland waar wél uitgebreid aandacht wordt besteed aan Halloween. Waar mijn voorliefde voor Halloween precies vandaan komt weet ik ook niet. Ik heb geen idee waarom ik me zo gelukkig voel als ik overal enge decoratie zie hangen met onrealistisch veel bloed, waarvan je eigenlijk in een opslag al ziet dat het ketchup is (en ruikt). Laten we daar dan ook maar niet te lang bij stilstaan, straks verlies ik al mijn lezers nog (trust me, ik ben echt geen psychopaat). Maar goed, ik kwam net tijdens het googlen de Halloween tag tegen. Zoals je inmiddels wel begrijpt, kan ik die natuurlijk niet voorbij laten gaan.

1. Favoriete horrorfilm

Human Centipede.
Nee, grapje. Als je nog nooit van deze film gehoord hebt, google asjeblieft niet. Voor iedereen die eigenwijs wilt zijn en dit toch doet: ik ben niet aansprakelijk voor eventuele (mentale)schade die je hebt opgelopen. Oké nu even serieus, ik vind The Conjuring een van de beste (recente)horrorfilms. Daar kreeg ik toch wel even de kriebels van. Daarnaast ben ik groot fan van alle klassiekers hoe slecht en cheesy ze ook zijn.

2. Als jij in een horrorfilm zou zitten, zou je dan al eerste dood gaan of het langst leven?
Ik wil graag geloven dat ik het langst zou leven. Dit basseer ik op mijn (weloverwogen) advies wat ik altijd naar de tv schreeuw als een personage in een horrorfilm in een benauwde situatie zit. Ze lijken altijd het tegenovergestelde te doen van wat ik adviseer en ja, dan gaan ze dood.

3. Noem iets of iemand die je niet tegen wilt komen in het donker
Pennywise uit de film IT. Ja, die clown inderdaad. Ugh. Ik heb het niet zo op clowns.

4. Zombies of vampieren?
Oeh, moeilijk. Ik ga toch maar voor vampieren. Maar dan wel de niet-glitterende variant.

5. Heb je wel eens iemand bang gemaakt
Oh, ja zo vaak. Ik haal altijd iets te veel plezier uit het laten schrikken van mensen (en dan vooral mijn moeder). Los daarvan was ik vroeger echt een rotmeid. Rond Halloween ging ik samen met mijn twee beste vriendjes 's avonds naar buiten met een masker op. Vervolgens gingen we voor het raam staan bij vreemde mensen. Die mensen schrokken zich natuurlijk helemaal het lamlazerus en belden de politie.

6. Zou je overnachten in een spookhuis?
Ja, dat zou ik wel doen. Ik ben namelijk echt super nieuwschierig.

7. Favoriete Halloween geur?
Appel en kaneel!

8. Heb je wel eens pech gehad nadat je een zwarte kat bent tegengekomen?
Nee, ik heb zelf een zwarte kat. Hooooo wacht eens, dat verklaart misschien alles, ik heb namelijk altijd pech.

9. Wanneer had je voor het laatst kippenvel?
Net, een uur geleden. Ik had het namelijk koud. Nee, flauw, ik neem aan dat ze kippenvel bedoelen in de zin van dat ik iets eng vond. Dat was afgelopen weekend. Ik verzorgde de hond van een gezin in een inmens groot huis net buiten Londen. Nou voelde ik me al niet echt heel prettig in mijn eentje in zo'n groot huis midden in het bos, hoor ik midden in de nacht ook nog een of ander creepy kinderspeeltje afgaan ergens in een kamer aan de andere kant van het huis. Nou, ik kan je vertellen, het scheelde niet veel of de hond had zijn eigen avondeten moeten verzorgen.

10. Wat is je favoriete villain?
The Joker uit The Dark Knight! Heath Ledger zet echt een geniale prestatie neer wat mij betreft.

Deze vragen zijn eigenlijk allemaal een beetje bij elkaar geraapt door mij. Ik kon niet echt een eenduidige Halloween tag vinden, vandaar. Voel je echter vrij om deze vragen over te nemen als je interesse hebt. Ik ben uiteraard de moeilijkste niet. Hehe.

Vieren jullie Halloween? 

13 opmerkingen:

 1. Leuke tag!! Ik ben gek op Halloween!! Misschien neem ik hem wel over van je. Even kijken of 'ie nog ergens in mijn planning past. Ik ben zo'n nerd die alles ver van te voren in plant ;-) The Joker is ook by far mijn favoriete villain. En dan inderdaad de Heath Ledger Joker, als doet Jack Nicholson het ook niet verkeerd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niets mis met van te voren inplannen hoor! haha. En idd! Ik ben ook heel benieuwd naar Jared Leto als de nieuwe Joker.

   Verwijderen
 2. wat een leuke tag en inderdaad die clown van IT brrrr. The human centipede vond ik echt echt een vreselijke film zeg en deel 2 helemaal. Heb het laatste deel ook 15 minuten gekeken en was er toen klaar mee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt he, ik kwam er laatst dus achter dat er ook nog een deel 3 is. Ik ga het maar niet eens meer proberen haha.

   Verwijderen
 3. Ik durf bijna je vraag niet te beantwoorden; ik heb dus echt helemaal niets met Halloween en horror...... Heb zelfs ET nog nooit gezien! Al merk ik wel dat ik daar steeds minder goed mee weg kom, naar mate ik ouder word. Dus wellicht is dit dan toch een goede periode om eens in te haken..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha misschien dat als je inhaakt je er helemaal weg van bent!

   Verwijderen
 4. Want ene leuke tag, ik had hem nog niet eerder gezien! Wij vieren geen Halloween, wel zijn we ermee bezig op werk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh man...nu wil ik Human Centipede opzoeken! Why are you doing this?? ;-)

  Oh die clown hier ben ik nog steeds bang voor, hij is echt de enige waar ik al jaren lang bang voor ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha wat een originele tag. Human Centipede lijkt me echt terror hahah, echt bizar die film.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hahaha, Human Centipede... Toen ik voor het eerst die trailer zag was ik echt in shock gewoon haha. Leuke tag!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke tag! Ja, ik vind Halloween ook gaaf en vind het erg jammer dat het hier niet grootser gevierd word.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuke tag! Leuke blog heb je ook :)

  BeantwoordenVerwijderen