26 november 2015

Foo Fighters - Saint Cecilia

Afgelopen Maandag kwam Saint Cecilia, de nieuwe (gratis! Heuj!) EP van the Foo Fighters, uit. Wekenlang zat ik me als diehard Foo Fighters fan blind te staren op de aftelklok die op hun website te zien was. Alsof de tijd dan sneller gaat, weet je wel. Goed, op Saint Cecilia staan vijf nieuwe nummers en kwam met een brief van leadzanger Dave Grohl. Nu heb ik eigenlijk een beetje een trauma opgelopen aan brieven van Dave Grohl, de laatste keer dat ik een brief van hem las liet hij namelijk weten dat het Foo Fighters concert in Wembley werd gecanceld. Zien jullie hoe diep het nog zit? Dit is de tweede keer deze week dat ik hierover schrijf. Sorry, ik zal het niet meer doen. Ik heb ze immers twee maanden geleden nog live gezien.

De EP is oorspronkelijk bedoeld als een cadeau aan de fans. Door de aanslagen in Parijs heeft Dave Grohl echter een bijbehorende brief geschreven waarin hij de muziek opdraagt aan alle slachtoffers en nabestaanden.. De terroristische aanslagen in Parijs hebben uiteindelijk geleid tot het cancellen van het resterende deel van de tour. Daarnaast hint Dave Grohl volgens sommige muziekjournalisten op een tijdelijke break van de Foo Fighters. Nu ben ik niet echt een ster in signalen opvangen, en haal dit er dus ook niet per definitie uit. Of ik ben natuurlijk in ontkenning, dat kan ook.


Dus, wat vind ik van de nieuwe songs.
Laten we even vooropstellen dat ik niet heel erg objectief ben. Als Foo Fighters fan ben ik natuurlijk een beetje biased. Het zal jullie dan ook vast niet verrassen dat ik de nieuwe songs ontzettend vet vind. De songs passen goed in het straatje van de Foo Fighters en zijn gewoon fijn om naar te luisteren. Critici die menen dat de Foo Fighters al twintig jaar hetzelfde doet, kunnen me rug op. Het feit dat de Foo Fighters zo’n herkenbare sound hebben, trekt me juist. Zoals De Morgen al meldt, Saint Cecilia vinkt alle vakjes aan die Foo-fans eisen. Maar, als ik dan toch één nummer uit moet kiezen als winnaar, dan kies ik The Never Ending Sigh. Top nummer! Ik raad jullie dan ook allemaal even aan om naar het nieuwe album van de Foo's te luisteren. Tenminste, als je van dit soort muziek houdt natuurlijk!

Dat was het weer, ik hoop dat jullie mijn 'review' met een zeer verrassende uitkomst toch een beetje interessant vonden. ;)Bron foto: foofighters.com

12 opmerkingen:

 1. Ik kende deze groep helemaal niet. Nou zegt dat ook niet veel want ik luister vooral naar country.

  Fijn dat je blij bent met hun nieuwe liedjes!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. iedere band maakt toch de muziek die bij hen past, Sher? Je kan moeilijk verwachten dat Foo Fighters nu plots house zouden beginnen maken, dan zouden pas vele fans afhaken denk ik... ;-)
  Ik heb nog geen nieuwe nummers gehoord, ik ga 's op zoek!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik moet bekennen dat ik weinig van de FF ken. Destijds ken ik die zanger -als ik mijn niet vergis- wel van Nirvana, en ik hield van Nirvana :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben geen die-hard Foo Fighters fan (FFF ;-) ) maar vind hun muziek al jaren te gek. Ik zou het ook raar vinden als ze opeens heel ander muziek zouden maken, dit past bij hun, zo zijn zij.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben geen die-hard Foo Fighters fan (FFF ;-) ) maar vind hun muziek al jaren te gek. Ik zou het ook raar vinden als ze opeens heel ander muziek zouden maken, dit past bij hun, zo zijn zij.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik kende de groep nog helemaal niet, oeps! Nu ben ik wel erg benieuwd geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ken deze groep een beetje wel, maar ik denk niet dat ik ooit serieus heb geluisterd naar hun muziek, is dat erg? Al luister ik graag naar muziek. Vroeger was ik fan van MTV en nu Youtube. Ooit was de tijd dat ik Hard Rock lekker vind, waar is die tijd gebleven. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel benieuwd, ga gelijk een nummer luisteren van ze !

  BeantwoordenVerwijderen