30 december 2015

Griep struggles


Ken je dat? Denk je dat het leven eindelijk een keer soepel verloopt, begin je ineens te hoesten als een zeehond. Nou, ik ken het wel hoor. En jullie ook, dat weet ik zeker.

Nu is griep al een struggle op zich, maar dat lijk ik nog wel eens te vergeten als ik niet verkouden ben. Om voortaan bewust te zijn van het voorrecht dat ik (normaal gesproken) geniet, te weten vrij ademen, heb ik mijn grootste struggles maar even genoteerd. Stel dat ik ooit van deze walgelijke verkoudheid af kom, dan kan ik minstens een keer per maand dit artikel teruglezen, om even stil te staan bij deze donkere tijden.


Verstopte neus
Ik verlang terug naar de dagen dat ik normaal door mijn neus kon ademen. Dit waardeer ik nu pas (veel te laat). Mijn neus zit trouwens niet de hele dag door verstopt hoor, nee, mijn neus zit verstopt als ik wil gaan slapen. Zodra ik opsta is hij weer open. Waaaarom?

Niezen
Dit is denk ik een van de ergste dingen die een mens kan overkomen: je moet niezen, zoekt het licht op en hij komt gewoon niet. En dat natuurlijk vijf keer in een kwartier. Wat een anticlimax zeg.

Ik zal jullie trouwens even tussendoor van een nuttig feitje voorzien: een mens produceert per dag tussen de 1 en 1,5 liter snot. Sorry, ik hoop dat je niet zat te eten toen je dit las. Het enige wat ik hierover wil zeggen is dat ik er op dit moment ver boven het gemiddelde zit. Waar haal ik die troep vandaan man.

Hoesten
Ook zoiets. Los van het feit dat je je hele huishouden wakker blaft midden in de nacht, komt er vaak geen eind aan. Als je dan toch in een of andere hoest marathon bent beland en je wilt dit niet laten merken aan de persoon waar je op dat moment een gesprek mee aan het voeren bent, springen de tranen in je ogen, verslik je je en proest je het alsnog uit. Al die moeite en dan sta je alsnog voor Jan met de korte achternaam.

Eten
Normaal gesproken eet ik alles op wat los en vast zit. Nu? Ik gooi het er met dezelfde snelheid weer uit.
Crackers en thee it is.

Koorts
Onder het dekbed, dekbed wegtrappen, trui uit, trui aan, warmte deken aan, warmte deken uit, raam open, raam dicht. Do I need to say more?

Typisch weer, dat ik in bed lig met een chronische niersteenfabriek in mijn nieren (die ook tijdens de feestdagen blijft doorproduceren) en dat ik lig te bloggen over een griepje. Maar geef nou toe, je beseft pas hoe gelukkig je jezelf mag prijzen met een vrije ademweg als je zelf verkouden bent. Maar wees gerust lieve lezers, ik kom er ooit wel overheen! Net als dat mijn niersteenfabriek ooit wel eens failliet zal gaan.

Neem mij vooral met een korreltje zout. Maar niet teveel, daar krijg je nierstenen van.


10 opmerkingen:

 1. Beterschap Sher! Die nierstenen lijken me vreselijk.
  Hoesten en een mega verstopte neus zijn echt 10 niks als je wilt slapen bijvoorbeeld. Zó irritant! Überhaupt is griep gewoon klote. xD
  Koorts heb ik momenteel, dus ik herken het helemaal van de truien die aan en uit gaan en de dekens die ik steeds weer wegtrap. Zucht!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahah, beterschap! Ik ben nu even heel blij dat ik niet in deze situatie verkeer. Hopelijk voel je je morgenavond wat beter!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel veel beterschap! Ziek zijn is zo vervelend.. Haha en die laatste zin, geniaal :')

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gelukkig nieuwjaar! Heb je een fijne jaarwisseling gehad?
  Beterschap Sher, ik hoop dat je je inmiddels weer wat beter voelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, veel beterschap hoor! Ik moest wel enorm lachen met je stukje, dus hopelijk helpt dat jou ook wat ;) Ik ga eventjes wat genieten dan van mijn vrije luchtwegen, want het is echt zoals je zegt: je beseft het pas als ze verstopt zitten hoe goed ze eigenlijk werken ;) Liefs & hopelijk is het al wat beter!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat schrijf jij leuk! Dat van het niezen is wel echt heel erg herkenbaar, dat 'ie niet wil komen...! Beterschap, en nog een gelukkig nieuwjaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hopelijk voel je je al wat beter! De griep hebben is niet fijn. en helemaal niet rond deze tijd van het jaar.

  BeantwoordenVerwijderen