21 december 2015

Help, ik ben een Sher!


Van jongs af aan ben ik  al een beetje ’anders’. Ik had meer vriendjes dan vriendinnetjes en ik spande altijd samen met mijn broer om mijn grote zus te plagen. Toen mijn moeder laatst op een verjaardag was en iemand een uitspraak deed als: ‘Alle meisjes vinden dit leuk’ , reageerde mijn moeder met: ‘Nou, Sher zou dat helemaal niets vinden hoor’. De persoon in kwestie reageerde vervolgens met: ‘Ja, maar dat is Sher’. Wat is dit nou weer? Ben ik nu ineens een geslacht op zich?

Nou, blijkbaar.
Als jij nou ook twijfelt of je misschien een Sher bent in plaats van een meisje, lees dan even verder.
Ik heb namelijk een aantal punten verzameld die je (blijkbaar) wel/niet hoort te doen als meisje zijnde. 


Trouwen
Ik sta niet te springen om te trouwen. Dat is natuurlijk absurd en dat maakt mij geen meisje. Álle meisjes willen namelijk trouwen. Als jouw grootste levensdoel niet is dat jij op het altaar staat met een witte jurk, dan ben jij vast een Sher.

Gamen
Vroeger gamede ik al, samen met mijn broer. Ik heb die traditie voortgezet toen ik van mijn broer een Xbox 360 cadeau kreeg. Inmiddels game ik nog steeds lekker verder, op mijn Xbox One.
Als ik online speel, denken mensen dat ik een klein jongetje ben. Vanwege mijn hoge stem. Of nouja, hoog. Mijn meisjes-stem. Als ik zeg dat ik een meisje ben, kan dat niet want meisjes gamen niet. Al helemaal niet een meisje zoals ik, die ook nog eens make-up draagt en haar haar fatsoeneerd.

Niet met poppen spelen
Ik heb nog nooit met poppen/barbies gespeeld. Bij de McDonalds kon je soms kiezen tussen een meisjes-happy meal en een jongens happy-meal. Een Sher, die niet van poppen houdt, vindt een jongens-happy meal veel leuker. Het gevolg? Dat ik mezelf als 6 jarig kind moest verantwoorden tegenover de McDonalds medewerkers waarom ik mijn Bettie Spaghetti wilde omruilen voor een Hot Wheels autootje.

Meer vrienden hebben
Tot op de dag van vandaag heb ik meer vrienden dan vriendinnen. Dat is altijd al zo geweest en dat is natuurlijk hééél raar. Want als jij je met een jongen in het openbaar vertoond, móet dat je vriendje wel zijn. Meisjes en jongens die vrienden zijn? Dat kan toch helemaal niet.

Kattekwaad uithalen
Ik was vroeger echt een draakje (eigenlijk nog steeds). Zo ging ik vaak ’s avonds op pad met mijn twee beste vrienden om kattekwaad uit te halen. Voorbeeld? Met een universele afstandsbediening de tv van wildvreemde mensen besturen, met een scream masker bij mensen in de tuin gaan staan om ze te laten schrikken… Dit hoort een meisje natuurlijk helemaal niet te doen.

Oké, dit slaat natuurlijk helemaal nergens op. Ik ben uiteraard gewoon een meisje. Ik kan het zelfs bewijzen (…maar dat doen we maar even niet). Het punt is dat sommige mensen verwachtingen hebben van jongens en meisjes, waar ze niet altijd aan voldoen. Beste mensen, stop toch eens met die double standards en probeer niet iedereen in een hokje te proppen. Oké, einde rant!

Conclusie: Ik ben inderdaad een Sher. En… ik ben ook een meisje.

10 opmerkingen:

 1. Ergens ben ik echt een Sher. Trouwen vind ik onzin en ik ga morgen 10 jaar met mijn vriend ik zie het gewoon niet als een toegevoegde waarde. Verder ben ik a-romantisch en maak ik grappen als een kerel. Leuk artikel Cher

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha leuk om te lezen! Ik ben denk ik dan een halve sher :P Ik hou ook van gamen, en heb eigenlijk alleen maar vrienden ipv vriendinnen. -x-

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De bekende Cher is natuurlijk ook een beetje een voorbeeld daarvan. Ze is de ultieme droom voor heel veel mannen en de koningin der drag queen's.
  Als vrouw een rolmodel zijn voor veel mannen, het toppunt van net dat beetje anders. Je naam past je dus uitstekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit klinkt mij bekend in de oren. Ik was ook geen poppen girly girl en het idee 'huisje, boompje, beestje' like no thank you. Well meet me 32 jaar getrouwd en twee kindjes ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha wat leuk om te lezen! Ik was ook totaal niet van het make-up, poppen vond ik dan wel weer heel leuk. Merk wel dat dat verandere naar mate ik ouder werd (dat van de make-up, de poppen laaat ik nu wel links liggen hah).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een Sher, hehe. Je bent geen meisje meisje maar so what? Ik ook niet! Ik werk met 5 mannen op kantoor en hierdoor heb ik niet eens kans een meisje meisje te zijn :P includes boeren laten en stomme grappen maken. En het is het leukste wat er is! Als ik met allemaal vrouwen op kantoor zou zitten, zou ik een echte heks worden denk ik :P

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goed en erg leuk geschreven! En zo waar allemaal! Who cares wat je wel en niet leuk vind? Zo lang jij gelukkig bent met jezelf is het goed toch! Al die ideeën over hoe je moet zijn... GRRR.... Naar word ik er van!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk geschreven, sommige dingen herken ik wel hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Herkenbaar! Ik ben ook een beetje een vreemd, haha. Ik heb al vijf jaar een vriend en we zijn gek op elkaar, maar nou niet echt een typisch stel. We doen heel veel leuke dingen samen, gaan vaak naar feestjes enz. Wij besteden ons geld liever aan genieten, feesten en reizen dan bijvoorbeeld aan trouwen. Dat zie ik mezelf ook absoluut niet doen, net als kinderen krijgen overigens. Blijkbaar vinden mensen dat zelfs in 2016 nog heel vreemd. "Ja, maar waar kijk je dan naar uit in je leven?" Uh, heel veel andere leuke dingen doen sámen met mn vriend. Daar hoef je niet voor te trouwen of kinderen voor te krijgen hoor, haha. Ook heb ik altijd meer 'jongens' vrienden gehad, dan vriendinnen. Ik heb twee hele goede vriendinnen en voor de rest bijna alleen maar vrienden. Supergezellig juist.

  BeantwoordenVerwijderen