28 december 2015

Kerst in Engeland


Goedendag lieve lezers, hier even een update van ondergetekende.
Ik ben in Engeland, bij de familie van mijn vriend. Alleen. Hij heeft besloten om mij maar te dumpen.
Grapje, hij is aan het werk.

Laat ik het eens over kerst in Engeland hebben, want dat heb ik hier dus gevierd. Uiteraard ging dat niet helemaal zonder slag of stoot, ik zou Sher niet zijn als het normaal zou gaan. Oke, first of all: ik ben nog altijd ziek, pijn, morfine, jullie weten het inmiddels wel. Daarnaast gaan onze buren in het westen helemaal los met kerst. Tot op dat punt waarop ik begon te denken dat mijn vriend (24) zelf nog in de kerstman geloofde.
Hoe laat ik wakker werd op eerste kerstdag? 6:30 uur. Mijn eerste ingeving was eigenlijk dat ik terug naar bed zou gaan, want op deze manier zou ik helemaal niet functioneren. Nee, dat was niet de bedoeling want toen ik de deur opentrok om naar de wc te gaan, stonden daar twee grote tassen vol met cadeau's. Enigzins verbaasd, ik had van mijn vriend de dag daarvoor al een tas met lush producten gekregen. Na het openen van deze cadeau's, dacht ik het wel gehad te hebben. Totdat ik de kerstboom zag. Of nouja, het paste niet meer onder de kerstboom, dus de hele woonkamer lag vol. Ook wel merkwaardig is dat mijn vriend en zijn broertje (21) degene waren die iedereen hysterisch wakker schreeuwde, terwijl het zusje (13) liever bleef slapen. Iedereen happy met de (veel te dure) cadeau's. Even een domper voor mijn zwager, die kreeg namelijk perongeluk mannenstrings, in plaats van de boxershorts die hij gewoonlijk draagt. Excuses van schoonmoeder en alles was weer goed.

Kerstdiner. Start? 14:00 uur. Hoeveel mensen? 14. Waar? in de keuken van 5 bij 5 meter. Twee tafels tegen elkaar aan geschoven, oom leunt te ver naar voren, tafel zakt in, alle wijn over tante heen. Merry Christmas tante. Mijn schoonzusje had krabklauwen maar geen kraker. Schoonzusje had dus geen kerstdiner. Maar, gelukkig was daar dezelfde oom die de tafel liet inzakken. Het resultaat? Oom staat met een hamer in de hoek van de keuken de krabklauwen open te breken (breekt daarbij nog een bord). Dat is weer een keer wat anders dan die kerstmuziek op de achtergrond.

's Avonds. Spelletjes. Ik had last van mijn nieren dus preventief maar morfine genomen. Het gevolg was dat ik bij alle kaartspelletjes plotseling vergat welk nummer er na 2 kwam. Of welk nummer na 8. Kortom, ik vergat gewoon hoe je moest tellen. Des te groter de shock was toen ik nog eens won ook. Uiteraard heb ik valsgespeeld, zoals altijd. Dit weten zij niet en daar gaan ze ook niet achterkomen want ze kunnen geen Nederlands lezen. Ha!

Dus, dat was even een update van mijn kerst.
Hebben jullie een fijne kerst gehad?


13 opmerkingen:

 1. haha geweldig met je oom die de tafel laat inzakken, misschien voor je tante niet zo leuk maar later kan je er goed om lachen, het is altijd een warrige boel! liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heb ik weer gelachen maar ik schrok wel even hoor bij het dump verhaal. Happy vierde kerstdag Sher!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke kerst :) En eigenlijk gaat er altijd wel iets mis, anders zou het geen kerst zijn met familie. 2 uur vind ik nog vrij vroeg voor het kerstdiner in Engeland. Bij ons zit men er toch voor 1-en al aan, maar dat is in het Noorden, da;'s misschien net iets anders, regionaal? Ach, ook in Engeland heeft iedereen zijn eigen tradities. Zoals verplicht sokken krijgen voor kerst, bij mijn schoonfamilie.
  Heb je toevallig de BBC1 miniserie 'And then there were none...' gezien? Of de Doctor Who special? Of is het meer 'strictly' of Sky bij je schoonfamilie? Hoe dan ook Merry Christmas! Have a cracker!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha ja, dat sokken ken ik wel.
   Hier zit de hele familie vol spanning naar Eastenders te kijken.. Haha!

   Verwijderen
 4. Haha, gelukkig kunnen ze niet lezen dat je vals hebt gespeeld. Erg grappig hoe je jouw kerst hebt omschreven. Al moet ik wel zeggen dat ik bij de eerste zinnen even schrok hoor, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Klinkt wel als een hectische kerst, maar wel op een leuke manier toch? Zo veel cadeautjes, onvoorstelbaar, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat balen dat je ziek was met kerst! En om dat cadeautje van je zwager moest ik wel even lachen, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Via via hier op jou blog terecht gekomen... Wat een leuke kerstverrassing! Jij bent leuk!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk om te horen hoe het in Engeland was tijdens de Kerst! Ik heb een fijne rustige kerst gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hahah toch wel handig die taal barrière (google translate daar gelaten). Super tof dat je het in Engeland hebt gevierd, lijkt me heel leuk om eens in een land te vieren waar het 20394 keer zo groot wordt aangepakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Balen dat je ziek was, ik was ook niet helemaal top fit maar heb wel echt een hele fijne kerstdagen gehad! Tof joh, in Engeland. Dat zou ik ook ooit nog willen<3 Of nieuwjaar daar vieren...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Klinkt als een goede kerst haha! Ik hou daar wel van, een beetje rare schoonfamilie is nooit verkeerd. Beter dan wanneer iedereen heel deftig is. Bij het kerstdiner met mijn schoonouders krijgt altijd iedereen standaard een opplak snor voor tijdens het diner :')
  romymorgan.wordpress.com

  BeantwoordenVerwijderen