23 december 2015

Schiphol en ik gaan niet samen

Op het moment dat jullie dit lezen, zit ik in Engeland. Hoe ik daar kom? Met het vliegtuig. Ja, dat klinkt een beetje stom natuurlijk maar voor hetzelfde geld ben ik hier naartoe komen lopen. Je weet het nooit met mij. Waar ik vandaan vlieg? Schiphol. Schiphol en ik? Nee geen match. Gelukkig kom ik er nooit met een vriend in Engeland……. Maar niet heus.

Zodra ik heb ingepakt, bereid ik mij mentaal al voor op Schiphol. Ik ben er namelijk van overtuigd dat er op Schiphol weer vreemde en of awkward situaties op mij zitten te wachten. Aangezien ik zo vaak vlieg, heb ik er inmiddels al een hoop verzameld. Hoewel er een paar bijzitten die echt een beetje beschamend zijn, ben ik niet te beroerd om een paar met jullie te delen.

Waar gaat u heen?
Het eerste scenario heeft zich maarliefst twee keer afgespeeld. Je kent het wel, je laat je paspoort zien bij de douane en ze vragen plotseling waar je naartoe gaat en wat je daar gaat doen. Dit doen ze niet altijd, dus toen de beste Douane meneer dit geheel onverwacht aan mij vroeg, was ik een beetje flabbergasted en antwoordde ik: ‘Naar mijn vriend’. Ja, hallo, het was nog erg vroeg.

Het leed wat securitycheck heet
De securitycheck is ook echt iets wat altijd fout gaat bij mij. Even een voorbeeldje. Als ik even snel mijn mobiel nergens kwijt kan, steek ik hem in mijn BH. Heel slecht, ja dat weet ik. Nu is het zo dat ik dat tijdens de securitycheck wel eens vergeet. Het gevolg? Alle toeters en bellen gaan rinkelen. Als ik dan op het schermpje kijk zie ik een silhouette met een rood verlichte borst. Het feit dat er vervolgens een vrouw tegen mijn voorgevel staat te slaan en agressief vraagt: ‘WAT IS DIT?’ helpt ook niet echt mee.

Victoria secret
Nadat ik de douane ben gepasseerd, ben ik 9 van de 10 keer te vinden in de Victoria Secret. Niet dat ik iets koop, nee, ik sta daar maar een beetje overal aan te ruiken. Laatst kwam er ineens een Amerikaanse jongen naar mij toe met de vraag wat mijn onderbroekenmaat is. Hij wilde zijn vriendin verassen met een setje onderbroeken en Het bleek dat zijn vriendin ongeveer hetzelfde postuur als ik heb. Vervolgens sta ik een half uur lang onderbroeken uit te kiezen samen met een vreemde gozer.

Ik vind nog wel eens wat
Ook als ik gewoon rustig zit te wachten gebeuren er vreemde dingen. Zo zat ik een keer bij de gate en zie ik dat een jongetje (5 jaar oud ongeveer) mij aan zit te kijken. Op het moment dat onze blikken kruisden, loopt hij naar mij toe en gaat hij pontificaal op mijn schoot zitten. Zonder wat te zeggen. Ik vragen: ‘ben je je moeder kwijt?’, ‘waar is je moeder?’ maar nee hoor. Geen respons. Heb ik weer, een kind gevonden. Uiteindelijk komt zijn moeder na een kwartier later aanlopen, draait hij zich om zegt: ‘doei’, klimt van mijn schoot af en rent naar zijn moeder. Oké.

Ben jij niet…
Afgelopen keer kwam er een groepje jongens naar mij toe die me aanspraken met Melisandre. Sorry wat? Ik begreep er uiteraard geen drol van, volgens mij heette ik gewoon nog Sher. Oh, ja en toen viel het kwartje. Ik ben geen trouwe Game of Thrones fan maar ik ben wel zover dat ik weet dat het karakter Melisandre door Carice van Houten wordt gespeeld. Nou dit compliment verdient toch wel een plekje in dit lijstje, of niet?

Op het moment van schrijven zit ik op Schiphol te wachten bij de gate. Los van dat ik man net struikelde over mijn trolley (dit was niet mijn schuld), is er nog niet zo heel veel gebeurt. Maar ja, hè, wat niet is kan nog komen……..


11 opmerkingen:

 1. Hahaha onderbroeken uitzoeken met een vreemde gozer, geweldig. Ik vind vliegvelden pas leuk als ik ingecheckt ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha dat verhaal van dat kind op je schoot... Ik heb zeker wel even moeten lachen. Ik vlieg erg weinig dus kom ook bijna nooit op Schiphol.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb genoten van je verhalen. Vooral dat van die onderbroeken vind ik bijzonder!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha wat een situaties! Dat van die victoria secret en die jongen haha. Zo fout.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lijkt me dat schiphol jouw favoriete plekje gaat worden. Je kunt er hele blogs mee vullen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha, wat een leuk artikel! En inderdaad, dat van Melisandre is wel een groot compliment!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Schiphol is een ramp. Bah. Kijk er nooit naar uit. Succes daar! x

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hahah geweldig! Ik ben blij dat ik niet zo vaak op schilhol kom, alhoewel dat zou betekenen dat ik regelmatig leuke reisjes kon maken haha.. zo'n kind op schoot..was die wel schattig? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat grappig om te lezen. Ik vind Schiphol stiekem wel leuk. Ook als ik niet op vakantie ga, krijg ik altijd zo'n heerlijk wanderlust-gevoel van de luchthaven. Ik heb afgelopen donderdag nog mijn beste vriendin uitgezwaaid die voor vier maanden naar Thailand gaat. Ik kreeg weer helemaal de-vakantie-kriebels. Gelukkig ga ik in april zelf, haha.

  BeantwoordenVerwijderen