22 januari 2016

Dokter.. Wat doet u nu?


Oké, zitten jullie klaar voor een nieuwe 'gewoon gebeurd'? Ik heb weer een nieuwe hoor. Eentje met een erg hoog awkwardheidsgehalte (...). Gelukkig zijn jullie inmiddels wel wat van mij gewend.
Afgelopen vrijdag moest ik naar de uroloog, controle voor mijn nierstenen. Voor deze controle, moest ik een foto laten maken. Een röntgefoto dus, bij de radiologie. Niet voor instagram. Dit zou de zoveelste keer worden dat er een foto van mijn nieren moest worden gemaakt, daarom ben ik onderhand wel een beetje op de hoogte van de gang van zaken. Bovenlichaam moet ontbloot zijn. Uit ervaring weet ik echter dat als je het lief vraagt, je een hemdje aan mag houden. Dus ook deze keer vroeg ik of ik het hemdje wat bijna aan mijn lichaam is vergroeid (ik draag serieus altijd een hemdje onder mijn kleding), aan mocht houden. En ja, het mocht.

Het is echt niet dat ik te preuts ben om dat hemdje uit te doen hoor, maar je ligt toch liever met iets aan dan dat je je hele waardigheid vrijgeeft, toch? Nouja, geen probleem. Ik mocht mijn hemdje aanhouden. Vervolgens lig ik onder het röntgeapparaat en moest ik mijn broek iets laten zakken. Zodat mijn blaas in beeld was, ofzo. Dat was een gok. Ik heb geen idee eigenlijk waarom, ik ben geen dokter. Hier ging het echter een beetje fout want mijn geliefde hemdje rolde iets op. Gelukkig was daar dezelfde verpleger die me vertelde dat ik mijn broek iets naar beneden moest trekken, om mijn hemdje weer recht te trekken. Dus ja, dat deed hij ook. Iets te hard. Dus mijn hele waardigheid waar ik net zo zuinig op was, vloog er aan de bovenkant uit. Hey bedankt hè!

Daarna gewoon doen alsof 'ie niets door had hè?
Ik ben uiteraard niet de beroerdste en zal zulke awkward situaties ook lekker benadrukken. Daarom vroeg ik maar even of hij toevallig wist waarom ik dat hemdje zo graag wilde aanhouden. Toen kwam er dus een overvloed aan sorry's. Geeft niet hoor, help me wel even herinneren dat ik volgende keer vraag of ik misschien mijn jas mag aanhouden. Wellicht is dat veiliger.

8 opmerkingen:

 1. Oh ik hou ook altijd liever iets aan, voelt toch net wat prettiger. Mooi dat je het hem nog even moeilijk maakte met je opmerking haha

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ken dat, die situaties. En ik flik het ook altijd om juist daar de nadruk op te leggen. Gebeurt gewoon.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, wat een situatie. Dit is me er al eentje maar probeer je maar eens voor te stellen als je een arts bent die spiraaltjes plaatst ...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hij moet wel hard getrokken hebben zeg!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hahaha Sher! Ik lig altijd zó in een deuk om jouw verhalen. Hoe hard heeft diegene wel niet aan je hemdje getrokken moeten hebben? Echt awkward als zoiets gebeurd... :')

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ohwwww genant, voor allebei! Goed dat je er gelijk iets van hebt gezegd, anders blijft het zo in de lucht hangen en dat is nog erger! x

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha gênant voor jullie allebei inderdaad, haha maar goed dat je er gelijk iets van gezegd hebt! Wat kan je toch onwijs leuk schrijven :-)
  Veel liefs!

  BeantwoordenVerwijderen