8 januari 2016

Douchen is niet leuk


Ik ben zo'n iemand die het liefst drie keer op een dag doucht. 's Ochtends wil ik douchen. 's Middags na enige inspanning (de trap op en af lopen bijvoorbeeld..) wil ik douchen en 's avonds wil ik douchen. Gewoon omdat ik anders denk dat ik 'vies' mijn bed in ga. Ik weet me redelijk in te houden aangezien dit niet zo goed zou zijn voor het milieu (en de waterrekening). Dat vaak willen douchen is echter wel een soort handicap geworden. Waarom? Douchen is helemaal niet leuk. Ik snap mensen die gaan douchen om te ontspannen daarom ook helemaal niet. Douchen is voor mij namelijk alles behalve ontspannend. Lees anders maar even verder....
De voorfase van het douchen
Afgelopen kerst heb ik een voorraad douchegel gekregen die de hele oppervlakte van Amsterdam kan bedekken. Deze voorraad zal minstens 50 jaar meegaan, waardoor ik als 72 jarig vrouwtje nog steeds naar roze/suikerspin/eenhoornpoep en regenbogen zal ruiken (ja, ik heb het hier over Lush' Snowfairy). Als ik 's ochtends al niet kan kiezen tussen twee spijkerbroeken (die praktisch hetzelfde zijn), hoe moet ik in godsnaam gaan kiezen wat ik ga gebruiken in de douche? Sjonge jonge, stress om welke douchegel ik zal gebruiken. Lekker ontspannend weer.

Inschattingsfout
Vervolgens draai ik voordat ik de douchecabine instap alvast de knop om, anders is de douche te koud. Heel slim van mij denk je dan, maar nee. Nu is het zo dat mijn douche mij niet aardig vindt, waardoor het niet uitmaakt hoe lang ik wacht. De eerste drie seconden van mijn douche avontuur zijn koud. Hij doet dit expres en ik kan geen actie ondernemen want ik heb geen bewijs.

Gooien met flacons
Als het me dan toch gelukt is om een douchegel uit te kiezen, laat ik de flacon negen van de tien keer uit mijn handen vallen. Het gevolg hiervan is dat ik moet bukken om hem op te pakken. Bukken kost energie. Bukken is niet ontspannend.

Het gevolg van het gooien met flacons
Er zijn twee gevolgen verbonden aan het gooien met flacons:
1. De flacon gaat open/kapot en je spoelt zo de hele inhoud weg. Zo, dag 10 euro.
2. Je laat de flacon op de grond liggen (i.v.m. levensmoeheid als gevolg van het douchen, heel begrijpelijk) en de straal van de douche klettert nog even na op de flacon. Als ik ergens een hekel aan heb, is het dit geluid.

....Douchegordijn
Ik zeg maar één ding: Een nat douchegordijn plakt en weet je overal te vinden.

The aftermath
Dit begint met het afdrogen. In de laatste minuten van je doucheavontuur kom je erachter dat je vergeten bent om een handdoek klaar te leggen. Fijn. Vervolgens moet ik ook nog gaan bedenken welke bodylotion ik ga gebruiken.... Oh, en dan duurt het ook nog eens een uur voordat de bodylotion is ingetrokken. Pff. Zwaar leven.

Vertel me eerlijk, ben ik de enige met deze struggles?

12 opmerkingen:

 1. Wat schrijf je leuk, ik zit hardop te lachen haha.
  Zooo herkenbaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahahaha dit is the regenboogshit of life! Ik heb al zoveel over Snow Fairy gelezen maar nog nooit geprobeerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo herkenbaar!! Ik heb ook nog tienduizend en 1 flessen in mijn voorraaddoos staan en vergeet ook vaker de handdoek bij de douche te leggen (wat dan inhoudt dat ik de hele badkamer nat maak om die handdoeken te gaan pakken...). Het grootste nadeel vind ik ook dat ik nooit helemaal onder de straal pas, waardoor altijd een deel van mijn lichaam koud is. Lijkt me trouwens erg irritant zeg als je dan toch drie keer op een dag 'moet' douchen! (Misschien zou je in plaats daarvan gewoon een keer met een washandje je schoon kunnen maken?)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. OH MIJN GOD dat geluid!! Kan ik ook niet tegen, haha. Verder vind ik het vooral altijd vervelend om het voor en na het douchen zo koud te hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hahaha! Wat ben ik blij dat wij geen douche gordijn hebben! Echter vind ik het altijd het moeilijkste om onder de douche vandaan te komen. Van de heerlijke warme straal naar de kou. Meh!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind douchen zo fijn<3
  Maar een douchegordijn is echt duivels. Hebben we dan ook gelukkig niet

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als ik veel douchegels heb en ik kan niet kiezen ga ik gewoon voor de top 3. En die gebruik ik dan ook allemaal. Zal wel heel slecht en geldverspilling zijn, maar ik zal me als een koningin voelen onder die douche en zeep me gewoon in met alles wat ik wil! Hoppetee.
  Heerlijk geschreven artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik neem veel liever een bad dan een douche. Wij hebben geen douche maar een bad. Als kind moest 'k altijd een douche nemen & dus rechtstaan in het bad. Nu ga 'k veel liever in bad, maar als 't snel moet gaan sta 'k nog altijd in bad te douchen :p

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hahaha als je het zo beschrijft is douchen niet leuk idd!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hahaha wat een ellendig leven heb je toch ook! Maar ik voel je, vind ht heerlijk om me schoon te voelen maar ik heb er gewoon niet altijd ziiiiin in. Het duurt ook lang en dan haar drogen en koud als je eruit gaat, pff. Wat hebben wij het zwaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hahaha. Ik kom via via op je blog en moet nu al lachen. Douchen zie ik altijd een beetje tegenop. Ik vergat eerder ook altijd de handdoek klaar te leggen maar, die heb ik nu door. Gelukkig geeft niemand mij douchegel cadeau omdat ze weten dat ik niet overal tegen kan. Ik maak het mezelf makkelijk door één shampoo en één douchegel te gebruiken en ook niet meer te kopen tot het helemaal op is. Douchen kan voor mij dus ook heerlijk ontspannend zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat ben ik blij dat ik geen douchegordijn heb. De rest van het gedoe herken ik daarentegen wel. Ik vind douchen ook alles behalve ontspannend. En nog nog het scheren waarbij ik de meest onmogelijke houdingen moet aannemen en ondertussen probeer niet om mijn muil te gaan omdat het zo glad is. Ja... :')

  BeantwoordenVerwijderen