25 januari 2016

Sher for president


Weet je wat mij nou wel wat zou lijken? President zijn. Nóg beter: gewoon de president van V.S. zijn. Ik denk dat als ik een politiek leider zou zijn, die wereldwijd invloed heeft, het allemaal goed zou komen met ons. Dit durfde ik een aantal jaar niet te zeggen. Nu wel. Ik ben nu 22 (lijkt me een uitermate geschikte leeftijd voor een president).... En we leven in een wereld waarin Donald Trump zich verkiesbaar heeft gesteld en Kanye West schreeuwt dat hij in 2020 een gooi wilt doen naar het presidentschap. Nou kom op hé, mag ik dan ook even mijn ideale wereld schetsen?Oké hier komen een oaar van mijn streefpunten.

1. Een wikipedia implantaat
Als ik ergens een hekel aan heb, dan is het wanneer mensen hun ongenuanceerde mening geven over onderwerpen waar ze niets van afweten. Mens, lees je eens in voordat je iets zegt. Daarom vind ik dat bij iedereen een Wikipedia implantaat moet worden geplaatst. Dit is een chip die de hele database van Wikipedia omvat. Zo kan je met iedereen een gesprek of discussie voeren op niveau. Ook al gaat het om, weet ik veel, de slag bij Turpelo.

2. Dierenrechten
Als ik president ben, hebben dierenrechten een veel prominentere rol in het internationaal recht. De sancties die op het schenden van de dierenrechten staan, worden door mij persoonlijk uitgevoerd. Dan doe ik gewoon hetzelfde als wat diegene het arme beestje heeft aangedaan. Iemand lekker opsluiten in een hokje van 1m bij 1m bijvoorbeeld. Of op mensen jagen omdat ik hun huid en haar zo mooi vind. Klinkt best wel bruut toch?

3. Mensen veroordelen
Je mag geen mensen meer veroordelen als je diegene niet kent en zijn/haar keuzes en/of drijfveren niet weet. Dit is natuurlijk moeilijk te handhaven, daarom richt ik een onafhankelijk meldpunt op waar mensen anoniem een melding kunnen doen wanneer zij het gevoel hebben dat zij (onterecht) veroordeelt worden. Dan stuur ik de veroordelaars naar een andere planeet - tegen die tijd is de maan al lang een vakantiebestemming - en dan kunnen ze daar hun eigen samenleving opbouwen door elkaar zonder reden continu veroordelen. Hebben wij daar in ieder geval geen last meer van.

4. Pesten wordt strafbaar gesteld
Pesten is verleden tijd als ik president ben. Als ik af en toe verhalen hoor over kinderen die gepest worden, kookt mijn bloed. Pesters sturen we dus gewoon allemaal naar een andere planeet. Met een strafblad, want ik ben zelf natuurlijk de hoogste rechterlijke macht. Doei.

5. Afschaffen van het douchegordijn
Wellicht kennen jullie mijn struggles met het douchegordijn inmiddels. Dat douchegordijn wordt dus gewoon afgeschaft en uit de winkels gehaald. Ik vind het echt opmerkelijk dat hier nooit eerder kamervragen over zijn gesteld.

Nou, dit lijken me toch wel haalbare punten of niet?
Wat vinden jullie? Zal ik me maar gaan richten op een politieke carrière?

8 opmerkingen:

 1. Ik stem op Sher! De reden is toch echt het douchegordijn. Weg met douchebag Trump en alle douchegordijnen. Sher for president!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zeg DOEN Sher! Mijn stem gaat naar jou, haha. Gewoon al die onnozele mensen naar een andere planeet, hoppa. Weg er mee! En dan kunnen ze gelijk al die debiele douchrgordijnen meenemen die hier verboden zijn. Oh, en die Wikipedia implantaat lijkt mij trouwens wel wat!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ga op je stemmen! Vieze plakkerige douchegordijnen, bah.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kan dat kennis-implantaat niet gecombineerd worden met een OV-chipkaart-implantaat? Want ik zit nu dus altijd als een debiel met die kaart in mijn hand de hele route, omdat ik anders vergeet uit te checken. Als een implantaat dat nou gewoon bij zou kunnen houden, zou ik m'n handen eens vrij hebben en O WAT EEN VRIJHEID ZOU DAT GEVEN. Je zou kunnen telefoneren, of een broodje eten, of..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Go for it. Je lijkt me een prima kandidaat. I would vote for you.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. haha nummer 5! En nummer 1 zou ik ook wel willen ja haha. x

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha leuk stuk, grappig maar je noemt ook wel oprecht goede punten. Ben het helemaal met de dierenrechten eens. Moest laatst alwéér huilen bij een zielig filmpje over hondjes. I can't handle it.

  BeantwoordenVerwijderen