18 januari 2016

TAG: Get to know me


Dag lieve lezers. Wegens gebrek aan inspiratie en gezondheid (ik ben nog steeds verkouden en mijn steenfabriek maakt overuren..kortom, zie mijn vorige post) vandaag maar weer eens een tag. De get to know me tag wel te verstaan. De enige legitieme manier om een hele blogpost over jezelf te praten. Want dat vind stiekem iedereen leuk, toch? Maar goed, ik dacht laat ik eens een ander beeld van mezelf geven. Gewoon, om te bewijzen dat ik niet de hele dag door zeik, irritaties opnoem, sarcastisch ben en nierstenen aanmaak (oké dat laatste doe ik blijkbaar wel de hele dag door..).


Naam?
Nou ja, dat lijkt me vrij duidelijk.

Wanneer ben je geboren?
Op 24 juli 1993. Om 15:00 uur om precies te zijn. Volgens mij klopt daar helemaal niets van, maar goed. Die tijd dan hè, ik weet natuurlijk wel op welke dag ik jarig ben.
Dit maakt mij nu.... jawel, 22 jaar oud.

Wat is je haarkleur?
Op het moment donkerbruin. Mijn natuurlijke haarkleur is -geloof het of niet- blond.

Heb je broers of zussen?
Ja, een broer Léon (30) en een zus Kim (31).

Studeer je?
Ik heb rechten gestudeerd en ben net afgestudeerd (bij de politie, hennepteam)! Bachelor of Laws. Ik ben van plan mijn master te halen, maar eerst even bijkomen en helemaal gezond worden.

Ik ben trouwens wel bezig met een cursus Zweeds en Russisch. Eigenlijk is dat ook een beetje studeren, toch?

Wat is je favoriete kleur?
Rood.

Wat zijn je hobbies?
Ik leef voor de muziek (ja, wie niet tegenwoordig). Ik speel zelf gitaar. Daarnaast houd ik van schrijven, tekenen en schilderen. Als je benieuwd bent naar wat ik maak. klik dan even op het kopje 'art' hierboven. Daar dump ik zo nu en dan mijn werkjes.

Heb je piercings?
Ik had vroeger de intentie om mijn hele oor vol te hangen. Uiteindelijk heb ik dat niet gedaan maar ik heb wel aardig wat gaatjes in mijn rechteroor. 9 om precies te zijn. Deze draag ik echter niet meer. De helft is ook vast al dichtgegroeid.

Verder heb ik een tongpiercing en een navelpiercing.

Heb je tattoeages? 
Yes, vijf!

Praat je veel?
Nee...Ja.. Soms..

Ja.

Draag je een bril?
Nee. Ik heb wel een bril tegen hoofdpijn maar die draag ik eigenlijk alleen tijdens het studeren of autorijden. Of als ik slim wil overkomen natuurlijk. Ik heb altijd het gevoel dat mijn iq met 50 punten stijgt zodra ik mijn bril opzet.

Wat deed je vanochtend om 8:00 uur?
Toen hing ik aan de telefoon met mijn huisarts, Same old story.

Ben je een ochtend of een avond persoon?
Mijn voorkeur gaat uit naar de avond. Gezien mijn humeur maakt het trouwens niets uit hoor. Ik ben de trotse eigenaar van de titel 'klasgenoot met het beste humeur' in mijn jaarboek van de middelbare school.

Wat is je favoriete seizoen?
De winter. Het spijt me zeer allemaal, maar de zomer en ik gaan dus echt niet samen.

Waar dacht je aan toen je vanochtend wakker werd?
Snel, huisarts bellen anders ben ik weer te laat.

Single/relatie?
Ik heb al bijna 7 (!!!!!!) jaar een langeafstandsrelatie met mijn vriend die in Engeland woont.

Hoeveel talen spreek je?
Ik spreek vloeiend Engels en Duits. Ik had als 12 jarig meisje een soort obsessie voor Duitsland (nu nog steeds trouwens), waardoor ik mezelf Duits heb geleerd. Daarnaast kan ik mezelf verstaanbaar maken in Frans en Zweeds. In het Russisch ben ik nog een beetje een rookie, maar daar komt verandering in.

Wat is je favoriete dier?
Tijgers. Vroeger dacht ik dat ik een tijger was. Mijn moeder had zelf een tijgerpak voor mij gemaakt, daar liep ik de hele dag in. Echt wonderbaarlijk dat mijn ouders mij nooit hebben laten testen.

Heb je vreemde obsessies?
Ja, dit klinkt vast heel raar maar ik ben van kleins af aan al mega (huh, typte ik nou echt mega?) gefascineerd door (de Tweede wereld)oorlog. Mijn ouders hebben mij op hele vroege leeftijd van alles bijgebracht over de Tweede wereldoorlog. Tegen de tijd dat ik 14 jaar oud was, kende ik alle gebruikte wapens uit mijn hoofd. Even funfact: Ik wilde zelf heel graag het leger in tot mijn fysieke toestand dat voor mij verpestte. Het is overigens niet dat ik van oorlog geniet ofzo, ik voel me gewoon heel erg betrokken bij internationale conflicten om de een of andere reden.

Wat is je favoriete muzieksoort?
Ja, als we het nu toch over obsessies hebben. Ik ben een rockfan in hart en nieren (en ik heb er drie, dus kun je nagaan). Het voelt voor mij vaak alsof ik in het verkeerde tijdperk geboren ben, ik had veel liever deze leeftijd gehad in de jaren 70/80/90. Mijn favoriete band is Nirvana. Ik ben een extremere fangirl dan die 14 jarige meisjes bij een One Direction concert. Echt hoor, ik heb zelfs Kurt Cobain (de leadzanger/gitarist) op mijn voet laten vereeuwigen.

Heb je vreemde talenten?
Over deze vraag heb ik welgeteld een kwartier nagedacht. En ja hoor toen wist ik het. Ik trok een keer een shirt aan en toen schaafde mijn kin langs mijn schouder. Toen kwam er ineens een scheetgeluid uit. Je weet wel, als je je hand onder je oksel doet en vervolgens je arm op en neer beweegt. Dat kan ik dus met mijn nek.

Daarnaast weet ik bij het horen van de eerste noot van een nummer al welk liedje het is. Dit werkt nog wel eens op de zenuwen van mijn naasten.

Goed, dat was het weer voor vandaag. Deze vragen heb ik trouwens uit verschillende 'get to know me' tags gevist. Neem deze tag vooral over als je net als ik de behoefte hebt om even schaamteloos over jezelf te praten.

Auf wiederschnitzel!

10 opmerkingen:

 1. Hartstikke leuk om jou zo beter te leren kennen. Hoe tof ook dat je gewoon 'even' twee talen erbij leert. Daar kan ik alleen maar een diepe buiging voor maken. Net als voor jouw relatie! Ik ben al blij als ik mijn vriend in het weekend zie of even snel doordeweeks, haha. Langer kan ik echt niet zonder hem. :') Dit voelt nu wel heel erg, haha. We hebben samengewoond, misschien komt het daardoor?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Great!! Leuk om je een beetje beter te leren kennen. Muziek en gitaar zijn hier ook favoriet. Ik was één van die meiden met een t-shirt van Kurt...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gaaf hoor jouw liefde voor Kurt en Nirvana en wat wow dat je zoveel weet over de Tweede Wereldoorlog én wow met je Bachelor of Laws. Knappe Sher!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Volgens mij ben jij echt teringslim. ik ben heftig onder de indruk van je opleidingen en je talenkennis. Ik had wel verwacht dat je de vrolijkste van de klas was haha! En dat je veel praat verbaast me ook echt niks ;) Beterschap nog steeds chick!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben onder de indruk van je opleidingen en uberhaupt dat je zo veel weet en kan! Mijn hemel. En ik maar met die HBO Rechten strugglen. Dit is echt een hele leuke en interessante tag!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ben je blond? haha niet verwacht. Mijn vriendin heeft ook een fascinatie voor de 2e wereld oorlog en is momenteel onderweg naar Polen om Auswitz te bezoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke tag, mooie manier om iets meer over je te weten te komen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind deze tag altijd erg leuk om te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Perfect om iemand beter te leren kennen op deze manier :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een heerlijk artikeltje! Ik vind dat je echt heel leuk schrijft ;-)

  BeantwoordenVerwijderen