22 februari 2016

Awkward middelbare school momenten #1


Daar zijn we weer! Maar... Eerst wil ik iedereen even bedanken voor de lieve berichtjes na aanleiding van mijn  vorige blogpost. Mijn vader doet weer normaal!

Laten we het vandaag eens hebben over de middelbare school. Voor sommige een hele leuke tijd, anderen wat minder. Ik denk echter dat we het er allemaal wel over eens zijn dat het een broednest is voor awkward situaties (is dit een uitdrukking of verzin ik dit ter plekke? Oh well, whatever). Zo ook voor mij, uiteraard. Aangezien ik veel heb meegemaakt op de middelbare school besloot ik om maar even een nieuwe serie te starten. Doe ik even hoor. Daarnaast zijn het vaak van die kleine lullige dingetjes dus vond ik het ook weer een beetje onnodig om een hele blogpost aan één verhaal te wijden. Vandaar. Hier dus even de eerste opsomming van de donkerste dagen uit mijn middelbare schooltijd.


Sher en tas
Eigenlijk ging het in mijn eerste (... of tweede) week van de middelbare school al mis. Ik had een schoudertas, want dat was cool en ik ben natuurlijk ook hartstikke cool. De bel ging en ik liep het lokaal binnen. Mijn schoudertas was erg zwaar, want als brugger wil je liever nog niet nadenken over de consequenties van het thuislaten van boeken. Eenmaal in het lokaal vond ik het wel mooi geweest met die zware tas, dus besloot ik hem over de grond mee te slepen. Nou, daar ging het even mis want mijn coole schoudertas bleef hangen aan de bureaustoel van mijn docent. Uiteraard besloot deze docent om precies op dit moment te gaan zitten, waardoor ik praktisch die stoel onder zijn achterste vandaan trok. Die arme man kon zich nog net opvangen.

Sher en tas 2
Over die coole schoudertas gesproken. Op een dag liep ik door de gang en knapt mijn schouderband. Ja hoor. Niet in het midden of zo (dan had ik hem nog aan elkaar kunnen knopen), nee het stiksel liet gewoon los. Vervolgens heb ik de rest van de dag met een tas in mijn armen gelopen. Niet zo cool dus.

De schele leraarRond mijn 14e begon ik te puberen en was ik stront en strontvervelend. Gelukkig was ik niet alleen, mijn beste vriendinnetje kon er namelijk ook wat van. Tijdens een les bereikte we weer een hoogtepunt in het vervelend zijn en begon de leraar te schreeuwen tegen mijn vriendin. Maar niet echt schreeuwen, nee eerder krijsen. Dat is natuurlijk hartstikke grappig hè, als jij iets doet en je vriendin krijgt de schuld. Ik zat dan ook zeer intensief mijn lach in bedwang te houden, wat overigens voor geen meter lukte want mijn docent schreeuwde ineens: 'EN DAN ZIT JE NOG TE LACHEN OOK'. Hè verdomme, zat 'ie dus al de hele tijd tegen mij te schreeuwen.

Het torentjeIk zat op een middelbare school met een torentje. In het torentje zat een kamertje. In dat kamertje zat een docent vaak proefwerken na te kijken. Laat ik die meneer nou net even nodig hebben. Na in de docentenkamer te hebben gevraagd waar meneer te vinden was, werd ik naar het torenkamertje gestuurd. Fijn, ik was daar nog nooit geweest. Ik liet me echter vertellen dat ik helemaal naar boven moest lopen, dus dat deed ik. Ik kwam uiteindelijk uit bij een deur. Ik kloppen. Geen gehoor. Nog een keer kloppen... Geen gehoor. Roepen... Geen gehoor. Ach dan loop ik toch gewoon naar binnen. Toen deed ik de deur open en keek ik uit over mijn woonplaats. School bleek dus ook nog een dakterras te hebben. Iets te ver doorgelopen dus.

Dit was het even voor nu. Wees echter niet getreurd, hier blijft het niet bij.
Toedels!


11 opmerkingen:

 1. Hahaha, geweldig! Zo'n docentverhaal klinkt mij iets te bekend in de oren. En ik maar denken dat hij de persoon áchter mij aansprak... :')

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super fijn dat je vader weer normaal doet!!

  Hahaha, ik had echt zin in zo'n blogje als dit. Die van dat je met je tas de stoel van de leraar wegtrok vind ik wel de leukste denk ik! :') Ik kijk al uit naar het tweede deel Sher!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, wat een heerlijk stukje dit! Je kan dit soort dingen zo leuk schrijven. Wat kan middelbare school een struggle zijn. Wat heeft die schoudertas je narigheid bezorgd :P

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mee eens! Ik kan niet wachten op meer!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hahaha dit is echt leuk om te lezen. En die schoudertassen waren dingen from hell!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hahaha! Weer heerlijk geschreven dit! Vooral om het stukje van de schele leraar vond ik erg leuk. Valt me mee dat je geen opmerking hebt gemaakt daarover!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijn dat je vader weer normaal doet ;-) haha die kunnen soms ook gek doen he. Leuk stukje weer, doet me denken aan mijn Beverly Hills 90210 schooltas :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ah wat fijn van je vader Sher! :) Haha, dit is trouwens heel erg herkenbaar (niet dat ik deze situaties heb meegemaakt maar gewoon het feit dat alles mislukt hahah).

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Haha heerlijk om te lezen. Die goede oude schooltijd.. Lang geleden voor me, pfhoe.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een heerlijke verhalen dit..! Ik ben toch stiekem wel een beetje blij klaar te zijn met de middelbare school, hihi! Veel liefs

  BeantwoordenVerwijderen