8 februari 2016

De dag dat ik de wet overtrad


Mensen hebben altijd een bepaald beeld van rechtenstudenten. Ze zijn braaf...  Altijd aan het leren... Doen nooit wat verkeerd... Nou, laat ik deze double-standards even doorbreken. Ik heb namelijk een keer de wet overtreden. Hoe? door wild te plassen. Oh, en Ik ben nog gepakt ook. Niet door justitie, maar door karma.
Het zit zo, toen ik een jaar of 15 was besloot ik om met mijn beste vriend naar Zandvoort te fietsen. Hele onderneming natuurlijk, ik fietste destijds namelijk nooit langer dan 5 minuten naar mijn middelbare school (en dat vond ik al te lang). Na ongeveer 45 minuten kwamen we aan in het centrum van Zandvoort. Maar ja, dan moet je natuurlijk ook nog terug. Wij besloten te kiezen voor de toeristische route, 'we zien wel waar we uitkomen'. We waren wel zo slim om eerst even inkopen te doen bij de Albert Heijn, puur uit voorzorg.  Bij mij (ons in dit geval) loopt namelijk niets normaal. Daar gingen we, zakken chips en een liter water. En ja hoor, na een paar kilometer gefietst te hebben wisten we niet meer waar we waren. We moesten eigenlijk ook wel erg nodig naar de wc. Voor een jongen niet zo'n probleem natuurlijk. Op dat moment werd ik dus wel even geconfronteerd met de nadelen van het vrouw zijn. Maar ja, als je zo nodig moet heb je de keuze om het te laten lopen of gewoon in het dichtstbijzijnde bosje te gaan zitten. Ook al klonk optie 1 best aantrekkelijk (lekker warm), koos ik toch voor optie 2. Dus wat deed ik, ik kroop een bosje in en liep vervolgens iets van 3 meter als quasimodo door de brandnetels. 'Zo ziet niemand me'  dacht ik nog. Dus ik zit daar, in de bosjes met mijn broek op mijn enkels met een geweldig uitzicht over brandnetels, struiken en weet ik veel allemaal... Toen hoorde ik ineens een hond blaffen. Ik draai me om en ik zie een groot wit huis schuin achter me. Ik zag zelfs mensen aan de eettafel zitten. Zat ik dus gewoon aan de rand van iemands tuin mijn territorium af te bakenen.

Na terug te zijn gerold door de brandnetels, nam ik mij dan ook voor om het voortaan maar gewoon te laten lopen. Thanks, karma!

13 opmerkingen:

 1. Je stukjes zijn leuk! Is het goed als ik er eens eentje deel op Het Rechtenstudentje? (https://www.facebook.com/het.rechtenstudentje)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahaha Sher! Ik ken je natuurlijk helemaal niet goed, maar ik vind dit écht typisch iets voor jou. :') Ik lig dubbel hier. Sta je dan, met je broek op je enkels aan de rand van iemands tuin! Haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahaha waarom moet ik altijd zo hard om jou lachen? Ik herken dit wel hoor, ik werd eens volop uitgelachen door m'n beste vriend omdat ik van die witte benen had en m'n halve broek uit had getrokken ivm bang-dat-ik-ertegenaan-plas. Tja, issues.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hahaha, wat een hilarisch verhaal! Sta je dan hoor! Hahah.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. "Zat ik dus gewoon aan de rand van iemands tuin mijn territorium af te bakenen." Hahaha, heldin!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jij schrijft elke keer zo leuk. Met een pak chips en een liter water kom je dus echt wel ver.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hahaha zo zalig om te lezen! Blij dat ik nog eens op je blogje kwam piepen :) Een jongen zijn kan soms zó handig zijn... Maargoed, dan had je dit heerlijke verhaal niet natuurlijk :D Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hahaha, geweldig stuk om te lezen! Iets wat trouwens ook echt actie voor mij zou kunnen zijn, oeps, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Haha, kan ook echt alleen jou weer gebeuren. Een avondmaal om nooit te vergeten voor die mensen denk ik zo.

  BeantwoordenVerwijderen