7 april 2016

Mensen die ik niet kan handelen


In de 22 jaar die ik al meedraai op onze aardbol, ben ik al veel verschillende soorten mensen tegengekomen. Uiteraard wekken bepaalde soorten mensen weer de nodige irritaties bij mij op. Deze mensen kan ik op z'n zachtst gezegd niet handelen. Maar ja, hè, probeer deze maar eens te mijden. Sinds het digitale tijdperk zitten ze namelijk overal. Dan lig je 's avonds bijvoorbeeld in bed en dan lees je -perongeluk- een reactie op een random facebookpagina van een of andere halve gare. Vervolgens voel je gewoon bij iedere zin een stukje hersenen afsterven. Thank the lord for de onvolg knop. Hieronder zal ik vijf soorten mensen bespreken die ik echt niet kan handelen.


1. Mensen die alles beter weten
Sommige mensen weten alles zo goed, dat jij je spullen wel kan pakken want je hebt toch verder niets toe te voegen aan het gesprek. Je kent het wel. Voorbeeld: jij bent ziek, houdt bepaalde richtlijnen aan met betrekking tot je voeding (nota bene door een dokter voorgeschreven), en daar komt Bertha! Bertha vertelt je wel even dat je het helemaal verkeerd doet. Sorry dokter Bertha.

2. Mensen die altijd alles erger hebben
Dit is ook zoiets. Voorbeeld: jij bent verkouden, minding your own business, en daar hebben we Tina. Tina is ook een keer verkouden geweest. Maar Tina had het erger hoor, want Tina groeide tijdens haar verkoudheid bijvoorbeeld een derde neusgat en was bijna dood. Arme Tina.

3. Mensen die zich bemoeien met kwesties waar ze niets van af weten
Soms kan ik het gewoon niet laten om bij een nieuwsbericht op Facebook de reacties te lezen. Dan gaat het bijvoorbeeld om het broeikaseffect, en dan hebben we daar Hetty die de schuld geeft aan de vluchtelingen.

4. Mensen die alles op zichzelf betrekken
'Oh wat erg de aanslagen in Brussel! De beste vriendin van mijn overgrootmoeder had een buurjongetje en zijn hondje ging elke zondagmiddag naar puppytraining in Brussel. Zo komt het voor mij wel heel erg dichtbij'.

5. Kortzichtige mensen
Dan hebben we ook nog de mensen die niet verder kijken dan hun neus lang is. Van die mensen die schreeuwen dat iedereen ze maar moet accepteren om wie ze zijn, maar die drie minuten later een jongen met skinny jeans uitschelden voor 'poot'. Ja, heel erg geloofwaardig allemaal maar ga vooral niet in discussie, want deze mensen hebben toch altijd gelijk.

Wat voor soort mensen kan jij niet handelen?

10 opmerkingen:

 1. Oh ja, ik ben het eens met allemaal, vooral nr 1 vind ik bijzonder irritant!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahahahah geweldig stukje weer! Die arme Tina! :P -x-

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh yes alle punten zijn zo hinderlijk. Vooral nummer 4 en 5. Leuk geschreven weer ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha, begint al geweldig met het plaatje! Jij kan dit soort dingen zo hilarisch beschrijven. En je hebt helemaal gelijk. 'Het is allemaal de schuld van de vluchtelingen'. Bah, kortzichtige mensen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk stukje, haha. Ik ben het met alle punten sowieso eens. Ik werk in een huisartsenpraktijk, nou daar komt het punt over de verkoudheid elke dag wel voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. 5!!1! Zo'n hekel aan kortzichtigheid, van die mensen die niet verder kunnen kijken dan hun eigen wereldje en ideeen.
  romymorgan.wordpress.com

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hahahaha omg ZO herkenbaar! Ik ben echt gestopt met al die reacties te lezen op FB want op het moment lijkt zelfs de vermiste hond van de buurvrouw nog door het vluchtelingenprobleem te komen.
  En nummer 2.. Ver-schrik-ke-lijk. Hahaha Tina, Tina, Tina toch ;p!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh ja puntje 4 jaaaa Zo irritant. Altijd een zin beginnen ze met.. Maar ik... Aaarchhh!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben het helemaal met jou eens. Hier kan ik ook van geirriteerd raken. Onaardige mensen daar kan ik ook niet tegen.

  BeantwoordenVerwijderen