3 mei 2016

Medicinale trip


Dit artikel wilde ik dus beginnen met een hele uitleg over mijn steenproducerende nieren. Iets zegt mij echter dat jullie al lang op de hoogte zijn van het feit dat ik aan de lopende band nierstenen aanmaak. Tenminste, dat weet je als je me al wat langer volgt en/of mij persoonlijk kent. En anders voor de nieuwe lezers, bij deze: mijn specialiteit is dus het maken van zoveel nierstenen dat ik binnen 3 maanden een tuin kan betegelen.

Het nadeel is dat het produceren ontzettend veel bloed, zweet en tranen kost. Ik zal het hele 'ik had zoveel pijn, ik dacht dat ik dood ging' verhaal even achterwege laten, daar wordt niemand blij van. Eens in de zoveel tijd heb ik echter ruzie met mijn pijnstillers, waardoor ik een morfineshot moet halen in het ziekenhuis. Nou, om te janken natuurlijk. Tot mijn morfineshotje begint te werken. Dan kraam ik dingen uit die ik mij een dag later -gelukkig- niet meer kan herinneren. Dus, lees vooral even mee naar mijn meest opmerkelijke uitspraken.


Druivensap
Sher:             Ik heb dorst.
Moeder:        Wat wil je?
Sher:             Druivensap
Moeder:        Druivensap?!
Sher:             Ja, lust jij dat?
Moeder:        Nee, Jij wel?
Sher:             Nee, ik heb het nog nooit gedronken.

Druivensap 2

Dit keer in gesprek met mijn vader.
Sher:              Ik heb dorst, ik wil druivensap.
Vader:            Heb je dat wel eens gedronken dan?
Sher:              Nee, maar druiven zitten toch ook in cola?

Spin
In de auto.
Sher:              Er zit een spin op je raam.
- Vader kijkt, geen spin te zien -
Sher:              Het kan ook een wesp zijn.

Watten
Moeder:        Gaat het?
Sher:             Nee, die watten he.
Moeder:        Watten?
Sher:             Ja, waarom heeft ze watten in mijn mond gedaan?

Sleutelbeen
Sher:             Mijn sleutelbeen zit op slot.
Moeder:        Je sleutelbeen zit op slot?
Sher:             Ja, maar dat is niet erg want het is een sleutel -pauze- been.

Wortels 1
Vriend:          Wat hebben ze je gegeven?
Sher:              Een prik
Vriend:          Met morfine?
Sher:              Nee, met wortels erin.

Wortels 2
Terwijl ik naar mijn vader liep, vanuit het ziekenhuis, met een leeg bekertje in mijn hand.
Sher:             Ik kreeg daar heel erg dorst in dat kantoor.
Vader:           Oh, kreeg je toen water?
Sher:             Nee hier zaten wortels in.

Ik heb hier geen verklaring voor, ik zal dan ook afstand doen van alle bovenstaande uitspraken.
Lachen is overigens gewoon geoorloofd. Dat doe ik zelf immers ook.

Illustratie door GEWOONSHER

7 opmerkingen:

 1. Wauw. Herinner je je dat allemaal zelf nog, of hebben je ouders dat je later verteld?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan me nog wel iets herinneren, maar het merendeel heb ik een dag later van mijn ouders moeten horen, haha.

   Verwijderen
 2. Hahaha! Ik heb gelachen :D klinkt een beetje als een dronken Margo ;) ah, arme Sher!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh die wortels ;-) Arme Sher. Hoe gaat het lately? Beter hoop ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hahaha omg dit was echt hylarisch. Wel echt vervelend dat je dit zo vaak hebt! Ik heb zelf de specialiteit om elke twee maanden blaasontsteking te krijgen, dus ik voel met je mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ahh wat lijkt mij dat ongelofelijk pijnlijk zeg! Al komen er wel hilarische gesprekken uit voort, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. dit is zooo herkenbaar. Ook ik ben chronisch niersteen bezitter (en meer gezeik met mijn nieren) en pffff die morfineinjecties. De injecties in mijn been doen niet zo veel qua rare dingen zeggen. Maar zodra het door een infuus gaat, pfoe dan kan je lachen hoor.

  BeantwoordenVerwijderen