7 juni 2016

Netflix: All Time favourites

Netflix en ik hebben al zo'n twee en een half jaar een relatie. Ik weet nog wel dat Netflix al lang beschikbaar was in Engeland, maar nog niet in Nederland. Dit hield dus in dat mijn vriend al een eeuwigheid naar Netflix kon kijken en ik nog niet. Ik zal je vertellen, deze jaloezie betekende bijna het einde van mijn relatie met die Engelsman. Tegenwoordig houd ik nóg meer van Netflix omdat we op dat punt in mijn leven zijn gekomen dat het een wonder is als ik een keertje niet ziek in bed lig.
Het is dan ook geen geheim dat mijn vrienden regelmatig bij mij aankloppen wanneer zij in een Netflixcrisis zitten (lees: uren scrollen op Netflix zonder resultaat). En terecht. Vandaag ga ik dus geheel vrijblijvend mijn all time favourites met jullie delen.

5. American Beauty
American Beauty Poster
American Beauty is een classic, echt zo'n film die je gezien moet hebben weet je wel? Zo een waarbij als je zegt dat je de film niet kent, mensen een rolberoerte krijgen en gaan schreeuwen: 'HÈ KEN JE DIE NIET?!'. Sjonge sorry hoor. Ik had hem tot vorige week dus ook nog niet gezien. Nu wel and look what happened. Hij staat op nummer vijf.

Het hoofdpersonage wordt gespeeld door Kevin Spadey, je weet wel, die van House Of Cards. Naar mijn mening kan er dan al vrij weinig mis gaan, maar dat terzijde.
Hij is verveeld, wordt gehaat door zijn zestienjarige dochter en wordt dan ook nog eens verliefd op haar beste vriendin. Dus ja, goh, dat gaat niet echt van een leiendakje.

IMDB rating: 8,4
Mijn rating:    8
4. Rita
Rita Poster

Kennen jullie de Nederlandse serie Tessa? Nee? Ja? Oké. Tessa is gebasseerd op de Deense serie Rita en het spijt me zeer BNN, maar ik vind Rita 10 keer leuker. De serie gaat over de vrijgevochte docente (Rita). Zij is de enige docente die je tijdens je middelbare schooltijd cool zou durven noemen, zonder dat dit ten koste zou gaan van je reputatie. Haar eigen privé leven is echter een zooitje.

IMDB rating: 8.2
Mijn rating:    9

3. Derek
Derek Poster
Oh jongens... Als jullie deze serie nog niet gezien hebben... Dit moet je echt zien gewoon. Ik heb gejankt van het lachen. Derek (Ricky Gervais) heeft een geestelijke beperking en werkt in een bejaardentehuis waar hij zeer geliefd is door de bewoners. Hij houdt naar eigen zeggen van dieren, Susan Boyle, oude mensen en Robbie Williams. Oh en had ik dieren al gezegd? Derek is in staat om een ambulance te bellen voor een kuikentje wat uit zijn nest is gevallen. Echt, na het zien van deze serie hoopte je dat er meer Derek's in de wereld zouden zijn.

IMDB rating: 8,1
Mijn rating:    9


2. Orange Is The New Black
Orange Is the New Black Poster
Van Orange Is The New Black heb je ongetwijfeld al eens gehoord. Mijn timeline ontploft namelijk zodra er een nieuw seizoen beschikbaar is op Netflix. En terecht. Ik adviseer je -voor als je deze serie nog niet hebt gezien- om dat snel te gaan doen want op 17 juni komt seizoen 4 uit. Dat wordt dus hardcore bingewatchen...

Het verhaal volgt aanvankelijk Piper Chapman, een burgerlijke dertiger die maarliefst 10 jaar na dato tot 15 maanden gevangenis wordt veroordeeld voor het transporteren van drugsgeld van haar toenmalige vriendin. Even een algemene waarschuwing: je krijgt nogal wat seksscene's voor je kiezen, dus zorg ervoor dat niemand onverwacht binnenstormt. Dit voorkomt awkward situaties. Anders denken ze bijvoorbeeld weer dat je porno zit te kijken, heb je dat weer.

IMDB rating: 8.3
Mijn rating:    10


1. Breaking Bad
Breaking Bad Poster
Tsja, dit kon niet missen natuurlijk. Breaking Bad is zonder twijfel de beste serie die ik ooit heb gezien. Ik vind het dan ook echt onacceptabel als je deze serie nog niet gezien hebt. Sterker nog, ik word echt een beetje boos op je als je deze serie nog niet gezien hebt. Dat wil je toch niet op je geweten hebben? Toch?

Het hoofdpersonage, Walter White, is scheikundeleraar op een Highschool. Zijn wereld staat op instorten als blijkt dat hij terminaal ziek is. Om ervoor te zorgen dat zijn gezin na zijn dood niet in de financiële shit belandt, besluit hij gebruik te maken van zijn scheikundige skills en met behulp van een oud leerling van hem crystal meth te maken en te verkopen.

IMDB rating: 9,5
Mijn rating: 10


Tot zover mijn favorieten. Ik had nog wel even door kunnen gaan met het geven van vrijblijvende Netflix tips, dus bij deze beloof ik jullie dat ik toekomstige lijstjes niet voor mezelf zal houden.

Wat is jouw favoriete Netflix film/serie?

foto's: http://www.imdb.com

7 opmerkingen:

 1. Toevallig ben ik een paar dagen geleden met Rita begonnen! Ben wel heel benieuwd naar Derek en American Beauty. Van die twee had ik nog notities gehoord, maar zo te lezen zijn ze wel tof haha.
  Orange Is The New Black vond ik vreselijk. Na 6 afleveringen heb ik hem uitgezet. Oh, en Breaking Bad is zo'n serie waarvan ik steeds zeg dat ik er aan ga beginnen maar het steeds niet doe. Moet ik wel doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben ook gek op Netflix maar toevallig niet van al de series die je noemt :) Het aanbod is ook zo groot!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb alleen orange is the new black gezien. Mijn favo serie is TWD, maar ik weet niet of die ook op Netflix staat. Ik heb namelijk geen netflix.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb Netflix maar kijk zelden naar films of series. American Beauty is wel echt een klassieker en Breaking Bad ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. American Beauty kende ik nog niet. Al ben ik niet eens met Orange Is The New Black. Ik vind dat zo’n verschrikkelijk serie. Zo zie je maar iedereen zijn eigen ding.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Orange is the new black heb ik een tijdje met mijn ouders gezien. Zo. Awkward. Wel een leuke serie!
  Mijn lievelingsseries die op Netflix staan, zijn denk ik The Walking Dead, House of Cards, Luther en Bates Motel.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb hele andere series die ik leuk vind op Netflix<3

  BeantwoordenVerwijderen