30 juni 2016

The British Tag


Lezers! Hallo. Vandaag weer eens even een tag, daar had ik zin in namelijk. En ik doe vaak waar ik zin in heb, daarom typ ik deze post nu om 00:09 uur 's nachts met een chocolade reep in bed. Oh, en ik heb ook cola. Zoals jullie misschien (of niet) weten, woont mijn wederhelft in Engeland. Ik schreeuw dan ook vaak dat Engeland mijn tweede thuis is, omdat ik zo vaak in Engeland ben. Dus ik dacht: nu kan het nog, je weet nooit hoe lang ik me nog als rasechte EU'er in Engeland kan vertonen hè. #Brexit (grapje, grapje).
Oké hier komt 'ie!

Hoeveel kopjes thee drink je per dag? en hoeveel suikerklontjes gebruik je?
Ik drink meestal één kopje thee per dag. Maar ik ben nog niet Brits genoeg dat ik er melk bij gooi hoor, gadverdamme. Meestal drink ik groene thee met honing in plaats van suiker. Als er geen honing in huis is, dan gooi ik er twee suikerklontjes in. Valt mee, toch?

Favoriete onderdeel van je 'roast'?
Voordat ik bij mijn vriend over de vloer kwam, had ik geen idee dat Britten traditioneel op zondag roastdinner eten. Het is een typisch plattelandsgerecht. Ik heb nog nooit meegemaakt dat sunday's roast wordt overgeslagen, het is een beetje het toppunt van de week voor de meeste Britten. Het gerecht varieert per persoon en is eigenlijk een beetje een bij elkaar geraapt zooitje (Sher de cultuurbarbaar heeft gesproken). Hier even een fotootje van Wikipedia:
 
Mijn favoriete onderdelen van roast dinner zijn yorkshire pudding (rechts op de foto te zien) en 'stuffing'. Uiteraard is de laatste weer niet op de foto te zien, maar ik ben de beroerdste niet. *opent Google-afbeeldingen*

 
Bron: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/sageandonionstuffing_1328
Heeft iemand enig idee hoe dit in het Nederlands heet? Hebben wij dit überhaupt hier in Nederland?

Favoriete koekje om in de thee te dopen
Ik doop eigenlijk nooit koek in de thee. Dan komen er kruimels in mijn thee en dat kan ik niet handelen. Máár... Er is wel een bepaald koekje waar ik op leef als ik in Engeland ben:
       
Deze koekjes zijn echt de shit gewoon.

Favoriet woord?Het stopwoord van Engelstalige Sher is zonder twijfel bollocks. Ik weet niet waarom, maar ik vind dat woord zo leuk om te roepen. Waarschijnlijk omdat de letterlijke vertaling 'testikels' is. Ja, dat zal het zijn.

Favoriet snoepgoed?
Bij mijn vriend in de stad zit een ouderwets snoepwinkeltje, zo een waar je het snoep zelf uit glazen potten moet scheppen. In die winkel verkopen ze Barnett's mega sour balls. Het glazuur springt van mijn tanden als ik er alleen al aan denk, maar ik vind die dingen zo lekker. Helaas kan je er maar één per dag eten. Tenzij je je gehemeltje wilt openhalen natuurlijk.
  

Favoriet Brits persoon?
Dat is Ricky Gervais. Ik vind die vent zo grappig. Daarnaast zet hij zich in voor de dieren dus dan vind ik je bij voorbaat al aardig.

Favoriete winkel?
Dan ga ik toch voor de Britse versie van kruidvat (maar dan uitgebreider): Boots. Daar hebben ze vrijwel alles wat in nodig heb in mijn leven (eyeliner, scheermesjes en medicijnen dus).

Je favoriete Britse band?
Ik moet nu natuurlijk The Beatles zeggen, maar ik doe het niet. Uiteraard zijn The Beatles legendarisch, maar de Britse band die naar mijn idee onderschat wordt is Oasis.

  

Marmite?
Nee man, gadverdamme.

Dat was het weer beste lezers. Sorry, ik kan echt geen posts afsluiten dus ehh.. Tot sinas.

7 opmerkingen:

 1. Melk in thee vind ik ook helemaal niet lekker maar ik drink wel dagelijks een aantal mokken thee. Bollocks, mijn tante heeft engelse vrienden en als die samen zijn hoor ik dat woord ook regelmatig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh die koekjes zien er overheerlijk uit<333

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah super leuke tag! ik drink heel veel koppen thee op een dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Marmite vind ik ook echt helemaal niks! En Bollocks gebruik ik echt te weinig, zo'n leuk woord!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik lust helaas geen thee maar mijn vriend lust heel graag de engelse thee. Al dat eten ziet er zo lekker uit. Oasis is inderdaad een goede muziek groep. :) ps: dankjewel om mijn blogje te bezoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hahaha grappig ingevuld. Marmite vind ik ook bleh. Leuke tag!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Aaaaah ja bah Marmite!! Vind dat zo vies. Oasis is wel okay maar doordat die ene gast altijd ruzie maakte met Robbie Williams vind ik hem mwahh :p

  BeantwoordenVerwijderen