11 juli 2016

Irritaties van de afgelopen week

Soms heb ik van die dagen (...weken, maanden) dat ik me overal aan erger. Op dit moment bijvoorbeeld. Ik ben nu heel chagerijnig want Duitsland heeft -op het moment van schrijven- zojuist zijn ass laten kicken door Frankrijk op het EK voetbal. Ik ben een ontzettende germanofiel, dus ik ben hier op z'n zachts gezegd niet blij mee. Eigenlijk ben ik nu gewoon heel boos op de hele wereld. Het voordeel hiervan is dan wel weer dat alle irritaties van de afgelopen week naar boven komen. Kijk, dat werkt zo: mijn irritaties stapelen zich op tot mijn hoofd vol is en dan ontplof ik. En die ontploffing, die komt dan weer tot uiting op mijn blog. Ik ben ook zó voorspelbaar.

Vergeten hoe je moet traplopen

Als jullie mijn persoonlijke update van twee weken geleden hebben gelezen, weten jullie natuurlijk al dat ik van de trap ben gedonderd, uitgerekend op mijn zielige knietje. Oké ik donderde er niet af, ik donderde er op. Ja, hou op met me. Maar goed. Ik kan nu nog steeds niet normaal lopen, klere knie.

Een velletje naast je nagel nét te ver doortrekken
Dit is ook zoiets. Een velletje naast je nagel. Die wil je natuurlijk weg hebben want dat is lelijk. Nee, dat is een leugen. Het boeit me voor geen meter of dat kleine velletje lelijk is of niet, ik wil er gewoon op bijten omdat ik altijd nerveus ben en omdat ik gewoon een viezerik ben. Ik moet daar echt mee stoppen, ik bijt straks mijn hele vinger eraf. Net als nu dus. Ik heb dat velletje dus te ver doorgetrokken en nu mag niemand binnen een straal van 10 meter bij mijn vinger in de buurt komen want het doet pijn.

Wachttijden in het ziekenhuis
Vol goede moed ga je naar het ziekenhuis. Dit keer ben je écht om drie uur aan de beurt, je weet het zeker. Ach man, wie houd je voor de gek? Na drie films via het ultra slome wifi netwerk van het ziekenhuis te hebben gestreamd, zit je nog op dat bankje. En dan is meneer Jansen (die net vijf minuten binnen is) ook nog eens eerder aan de beurt dan jij.

Het keukenkastje

Hier kan ik ook zo boos om worden. Dan weet je zeker dat je nog een stuk chocola over hebt, trek je het keukenkastje open en dan blijkt dat je keukenkastje je chocoladereep op heeft gevreten. Dat moet wel, want zelf ben ik het niet natuurlijk. Ik neem namelijk altijd maar één of twee stukjes per keer en dan leg ik de reep weer netjes terug.
Oké misschien ook niet.

Nierstenen
... Do I need to say more?

Sommige reacties op het hebben van nierstenen

Misschien wel irritatie nummer 1 op dit moment. Misschien zelfs nog wel erger dan die stenenfabriek zelf. De volgende vragen:
'Waarom doet dat #$%& ziekenhuis niets?'
'Waarom duurt het zo lang voordat ze iets gaan doen?'
'Weten ze nou nog steeds niet wat het is?'

Oké, ik snap wel dat mensen zo reageren omdat ze het vervelend voor mij vinden. Maar ik word er wel een beetje moe van. Ten eerste omdat ik honderd dingen opnoemen die erger zijn dan die nierstenen. Ten tweede omdat mijn dokters er alles aan doen om mij te helpen.
Oké en ten derde, ik blijk een gemuteerde gen te hebben, waardoor zoveel nierstenen aanmaak. En dit wordt dus allemaal nog onderzocht. Er bestaat nu eenmaal (nog) geen pil die ervoor zorgt dat je stenen verdwijnen en vervolgens nooit meer terug komen. Was het maar zo'n feest.

Het slaapritme van een hamster hebben
Ik weet niet wat het is, maar ik kom gewoon niet in slaap de laatste tijd. Ik probeer het wel hoor, dan leg ik mijn telefoon weg... Mijn laptop weg... Staar ik naar het plafond... En dan denk ik ineens aan die ene keer dat ik mezelf gigantisch voor lul heb en dan blijft dit zich daarna tien keer herhalen in mijn hoofd. Vervolgens kijk je op de klok en zie je dat het vier uur 's nachts is. Laat maar weer, ik slaap volgende week wel.

Zo. Fijn hoor even lekker zeiken. Ik raad het iedereen aan.
Hebben jullie nog irritaties van de afgelopen week? Wat een vraag. Natuurlijk hebben jullie die. Bestaan er überhaupt mensen die geheel irritatieloos door het leven gaan? Nee toch?5 opmerkingen:

 1. Niet in slaap kunnen komen is zooo irritant! Ik heb daar meestal alleen last van als er de volgende dag iets staat te gebeuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Weer met een glimlach gelezen ;-) Ik denk toch niet dat er mensen zijn die zo positief en irritatieloos door het leven gaan. Of zijn wij zo verzuurd ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh nr 2 had ik van de week ook. ZO irritant.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oei..die velletjes naast je nagels weet ik maar al te goed. En dat brand dan ook zo lekker aii. -x-

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ooooh die velletjes zijn echt de hel, haha. Ik begrijp je pijn volledig! En toch telkens opnieuw blijven trekken, echt typisch hehe.

  BeantwoordenVerwijderen