19 augustus 2016

De Ultieme Harry Potter Tag


Daar ben ik weer beste mensen. Vandaag weer eens een tag. De 'Ultieme' Harry Potter tag wel te verstaan (...want ik houd niet van normaal). Ik ben na de release van Harry Potter and the Cursed Child namelijk weer pittig aan het potteren geslagen. Harry Potter is echt zo'n rode draad door mijn leven. Ik was acht jaar oud toen de eerste film uitkwam en vervolgens ben ik ermee opgegroeid, net als een groot deel van mijn leeftijdsgenoten. Bij de meeste is die Harry Potter-liefde wel een beetje weggevaagd, maar ik wacht nog ieder jaar trouw op mijn Zweinstein-brief. Er zal heus wel een reden zijn dat ze zo laat zijn. Even een waarschuwing voor de dreuzels onder ons: als je Harry met z'n stokkie en brilletje niet zo interessant vindt, kan je deze tag beter overslaan. Maar ik als Harry Potter fan moest deze tag gewoon een keer invullen.

1. Favoriete boek?
Harry Potter and the Deathly Hallows.

2. Minst favoriete boek?
Pff, hou op. Oké dan ga ik voor Harry Potter en the Philosopher's Sztone. Maar dit doe ik alleen omdat ik moet kiezen. In vergelijking met de andere boeken vond ik the Philosopher's Stone namelijk het minst spannend.

3. Favoriete film?
Harry Potter and the Deathly Hallows part 2. Ik vond alles aan die film gewoon vet. Stiekem ook wel een beetje sad, aangezien alles aan een einde kwam. Vet, sad. Ha, rijmt.

4. Minst favoriete film?
Ja, die vraag zat er aan te komen natuurlijk. Oké, dan ga ik voor Harry Potter and The Order of the Phoenix. Ik vond Umbridge (hoe heet zij nou ook alweer in het Nederlands?) gewoon strontirritant.

5. Favoriete quotes?
In de film, 'Not my daughter you BITCH'. - Molly Weasley. Ja, dat vond ik leuk.

7. Favoriete Wemel?
Ik vond ze allemaal wel leuk, behalve Percy dan. Niemand mag Percy.

8. Favoriete vrouwelijke personage?
Hermione, duhuh. Ze is slim, ik houd van slimme mensen.

9. Favoriete slechterik?
Scabior. Je weet wel, die leider van de snatchers. Puur omdat Nick Moran hem zo goed heeft weten neer te zetten. En hij zag er toch ook awesome uit? Soort van tovenaar punk-rocker ofzo. Ja, leuk.

10. Favoriete mannelijke personage?
SNAPE. Ja, ja, ja.

11. Favoriete docent?
McGonagall. Zij lijkt me oprecht een goede docent. Beetje raar om te zeggen gezien het feit dat het allemaal niet echt is *huilt in een hoekje*.

12. Zou je liever:
A) Snape's haar wassen of 
B) Een hele dag luisteren naar Lockhart's verhalen?
Sowieso A, wat een vraag weer. Door te wassen wordt het toch gewoon schoon. Lockhart praat toch alleen maar over zichzelf en ik ken al teveel mensen die alleen maar over zichzelf praten. Oeh, shots fired.

13. Zou je liever een duel aangaan met
A) een vrolijke Bellatrix of 
B) een boze Molly?
B. Dat spreekt voor zich toch? De makers van deze lijst hebben Deathly Hallows part 2 zeker niet gezien.

14. Reis je liever naar Hogwarts met 
A) Hogwarts Express of 
B) een vliegende auto?
A. Met de Hogwarts Express. En dan zou ik de hele treinrit al die magische snoepjes van die trolley naar binnen harken. Daar kan zelfs een vliegende auto moeilijk tegenop.

15. Zou je liever 
A) met voldemort zoenen of 
B) Umbridge in bad stoppen?
Doe dan maar A. Echt hoor, ik haat Umbridge.

16. Waar zou je liever op vliegen? 
A) hippogrief 
B) Firebolt
A. Als ik op een bezem stap val ik er toch wel vanaf, daar ben ik vrij zeker van.

17. Richard Harris of Michael Gambon als Dumbledore?
Ik vond ze allebei passend, maar als ik echt moet kiezen dan toch Richard Harris. Ik vond hem iets meer Badass ofzo.

18. Is er iets uit de boeken wat je graag  nog in de film had gezien?
Het stukje uit the Deathly Hallows  waarin Dudley tegen Harry zegt dat hij geen 'waste of space' is.
Dit sloot voor mijn gevoel hoofdstuk van Dudley en Harry af en vervolgens zat het niet eens in de film. Jammer, het was zelfs al opgenomen. Ik ben benieuwd waarom ze dat er uiteindelijk toch uit hebben geknipt.

19. In welk huis dacht je dat je dat je in de eerste instantie zou zitten?
Toen ik heel klein was wilde ik natuurlijk in Gryffindor zitten, puur omdat Harry daar ook in zat. Later dacht ik meer aan Ravenklauw omdat ik altijd aan het leren ben.

20. In welk huis ben je uiteindelijk gesorteerd op Pottermore?
Ja, gevoelig onderwerp dit. Ik ben gesorteerd in Slytherin. Zelfs na 10 keerde test opnieuw te doen (wat ook wel weer verklaart waarom ik in Slytherin thuis hoor). Nu heb ik er wel vrede mee. Het zal wel door mijn prestatiedrang komen. En ik kan niet tegen mijn verlies.

21. Wat zou je favoriete vak zijn?
Defense against the dark arts. Strafrecht was altijd mijn favoriete vak tijdens mijn studie en voor mijn gevoel is defense against the dark arts de tovenaarsversie hiervan.

22. Welke spreuk zou je het liefst willen leren?
De patronus bezwering. Niet dat ik verwacht dat ik ieder moment aan kan worden gevallen door dementors, maar je weet maar nooit hè.

Nu kruip ik weer terug in mijn hol, dag!
2 opmerkingen: