17 oktober 2016

Of ik mijn wát wil trainen?

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een awkward verhaal heb gedeeld op mijn blog. Dat betekent uiteraard niet dat ze er niet zijn, dat snappen jullie wel toch. Ik lig dan wel vaak ziek in bed, maar zelfs vanuit mijn bed krijg ik het voor elkaar om mezelf voor jan met de korte achternaam te zetten. Dus zo ook een paar dagen geleden...

Zoals jullie misschien weten (of niet natuurlijk) heb ik een afwijking waardoor ik alsmaar nieuwe talen wil leren. Dat wordt natuurlijk niet door iedereen begrepen, maar ik hou nu eenmaal veel van taal en dan vooral talen die niet zo voor de hand liggend zijn. En dus ging ik naast Zweeds een cursus Russisch doen. Waarom? Nou, daar heb ik geen antwoord op. Ik vind Russisch mooi klinken en dus wilde ik het leren. Nu is het zo dat het instituut waar ik de cursus volgde ook een soort interne omgeving biedt waar je met mensen kan chatten. Leuk toch? Kan je mensen vinden die Nederlands willen leren.... Oh en ook wel handig in mijn geval, je maakt gewoon even vrienden met een Rus en die kan jou vervolgens even Russisch leren. Dus ik zit in gedachte al tien mails op te stellen waarin ik me voorstel en uitleg dat ik wel wat hulp kan gebruiken. Want mijn god zeg, waar ben ik in godsnaam aan begonnen. Terwijl ik me mentaal voorbereid op het leggen van virtueel contact met Vladimir, Nikolai of Pjotr, krijg ik dus ook nog even een mental breakdown want ja, je bent socially awkward of niet. Gedurende dit hele proces hoor ik echter een pling en blijk ik zélf een berichtje te hebben ontvangen. En ja hoor, van een Rus genaamd Alexander. Nou, geschenk uit de hemel natuurlijk. Ik zou er spontaan een fles vodka van opentrekken terwijl ik niet eens drink.

Ik dat bericht openen en het bericht is uiteraard in het Russisch. Nou, ik hoorde mijn hersens alweer kraken want die moesten uiteraard weer even goed aan het werk worden gezet..... Half uur later: Oké. Wacht. Lees ik dat nou goed?

'Hoi, wil je je tong trainen met mij?'


PARDON? Wat denkt deze viezerik wel niet man. Helemaal verontwaardigd meteen mijn profielfoto verwijderd omdat ik het idee dat die viezerik mijn foto kon zien al helemaal niet kon handelen. Maar ik zou Sher ook niet zijn als ik daar niet even op reageer natuurlijk. Dus ik ging los:

'What the **** is your problem you ****** ****. Get the **** off here, you disgusting creature. Greetings Sher'


Die greetings Sher kwam er overigens automatisch achter te staan, daar kwam ik weer te laat achter natuurlijk. Daar moet ik nu overigens echt heel hard om lachen terwijl ik dit verhaal typ.
Het duurde niet lang voordat ik antwoord kreeg, in het Engels dit keer.

'Sorry? Why are you angry I am sorry'

Ik nog kwader natuurlijk, die sukkel wist niet eens wat hij verkeerd deed. Dus dat wilde ik hem wel even duidelijk maken.

'Are you serious? You are asking me to train my tongue with you?'

En wat krijg ik terug?

'Yes I help you with Russian and you help me with English? Train our languages? But it's ok'

Oh. Mijn. Hemel.
Hij wilde dus gewoon hulp met z'n Engels en bood aan om mij te helpen met mijn Russisch.
Ik tien keer sorry gezegd natuurlijk, maar die gast moest uiteraard niets meer van me hebben. Ja neem het hem anders even kwalijk, kijk naar dat bericht wat ik naar hem stuurde.

Kortom, ik wil graag corresponderen met een Rus, ik krijg uit het niets een Rus in mijn inbox en ik scheld hem de huid vol. Ik ben uit narigheid maar overgestapt van Russisch naar Roemeens.

Nee, grapje. Tenminste, dat heb ik wel gedaan maar niet door dit verhaal haha

4 opmerkingen:

  1. Oh ik vind talen echt vreselijk dus sowieso petje af dat je aan verschillende talen begint! Lijkt me geweldig als je zoveel talen kunt verstaan en spreken maar ik heb helemaal geen talenknobbel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hahaha, ik heb zojuist hardop zitten lachen hier. Wat is het toch weer zo'n typische actie voor jou, hahaha! Wel jammer dat hij niks meer van je moest hebben. :') Knap trouwens dat jij zo veel talen kan leren! Ik zou echt alles door elkaar gaan halen...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nou hij weet het ook wel lekker te brengen hé! Niet gek dat je het zo opvatte hahaha.

    BeantwoordenVerwijderen