7 december 2016

Sites voor (o.a.) studie ontwijkend gedrag


Ken je dat? Dan moet je studeren en lijkt alles ineens tien keer interessanter dan dat het daarvoor was. Verveelde je je 10 minuten voordat je ging leren nog, zit je nu opeens al 30 minuten lang naar de profielfoto van het nichtje van de tante van je oude buurvrouw te staren. Ja, apart verschijnsel hoor. Onoverkomelijk ook. Het gebeurt gewoon. Daarom dacht ik goh, laat ik je eens helpen door wat SOG (studieontwijkend gedrag dus), -sites op te sommen. Je moet toch íets achter de hand hebben als je stalksessies gaan vervelen na de 300ste keer. Stel je eens voor dat je terug naar je schoolwerk zou moeten. Pfff.

Oh, en ook als je niet studeert kunnen deze sites van pas komen hoor. Als je je stierlijk verveelt bijvoorbeeld.

You're getting old
Ik weet niet wat nou precies zo leuk is aan deze website. Het is eerder een beetje deprimerend aangezien je even lekker geconfronteerd wordt met hoe oud je wel niet bent. En toch is het dus leuk. Deze site vertelt je namelijk precies wat er allemaal gebeurt is sinds jouw eerste dag op deze aardkloof. Best interessant hoor. Zo leer je ook nog eens wat.

Geoguessr
Dit is by far mijn favoriete website voor als je even niet weet wat je met je leven moet doen. Met Geoguessr wordt je ergens in Google maps gedropt, en dan moet je dus gokken waar je terecht bent gekomen. En wederom: zo leer je nog eens wat.

Je bent zelf een...
Deze website slaat dus helemaal nergens op. Dat wil wat zeggen hè, als ik dat al zeg. En toch kreeg ik hier de slappe lach van. Deze website vertelt je wel even wat je zelf bent. Even als voorbeeld: Ik opende 'm net om de link te kopiëren en ik kreeg te horen dat ik zelf een staafmixer was. Met andere woorden, hier leer je dus geen ene moer van.

What the fuck should I make for dinner?
Voor als de belangrijkste levensvraag op aarde je plotseling overvalt: wat ga ik vanavond eten?
Deze site vertelt het je. Misschien niet op de manier die je gewend bent, maar zo krijg je wel een beetje een idee hoe het zou zijn om met Gordon Ramsey samen te wonen.

Does the dog die?
Dit is ook echt een lifesaver hoor. Zodra ik een film kijk en de hond legt het loodje, ben ik al helemaal klaar met die klotefilm. Dan hoef ik dus niet meer verder te kijken. Van mijn part schieten ze zonder genade 35 mensen af, als je maar van de hond afblijft. Deze website behoedt je voor deze traumatische ervaring door per film aan te geven of de hond het overleeft of niet.

Fuck my life
Oh, deze is leuk. Iedereen heeft wel eens zo'n moment dat je verdrinkt in zelfmedelijden, toch? Ik wel hoor. In plaats van daarover te zeiken op Facebook, ga ik echter naar deze site om de FML-momenten van een ander te lezen. Wedden dat je je daarna beter voelt?

Wat doen jullie zoal als je studie ontwijkend gedrag vertoont / je verveelt?

Exoneratiebeding:
Ik ben niet aansprakelijk voor onvoldoendes die gehaald worden na het lezen van deze blogpost.

Ja, je bent jurist of niet...

6 opmerkingen:

 1. Hahaha Sher jouw site zegt dat ik een schaamlipcorrectie ben :( ohhh dat van die honden is wel ideaal. Ik kan er dus ook niet tegen als dieren doodgaan in films..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die eerste is wel leuk! Bijzonder veel feitjes die ik allemaal weer ga vergeten ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh does the dog die, klinkt als de site voor mij! Blijf van de dieren af!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha ik kende alleen FML. Vind ik echt geweldig! Ga de rest eens bekijken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik geef wel toe dat ik even afgeleid was tijdens het lezen van deze blog en dat ik na een half uur fun te hebben gehad ineens besefte dat ik blogs aan het lezen was, haha. Leuke websites, maar misschien iets te leuk, ook al ben je iets aan het doen dat je al leuk vindt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha geweldige sites! Ook echt die tekst op die site voor je dinner, wauw haha!

  BeantwoordenVerwijderen