17 januari 2017

30 day song challenge part #1


Hey hallo, ben ik weer. Vandaag even iets anders. Ik ga de 30 day song challenge doen! Nou eigenlijk... Wacht, ik leg het even uit. Op Twitter deed ik zeg maar een poging, en die poging faalde finaal. Mijn plan was zeg maar op dan even iedere dag een song eruit te gooien (ik bedoel, dat was de hele bedoeling van die challenge geloof ik) maar ja, kerst happened hè. En ik ging naar Engeland. Dus om mezelf even een beter gevoel te geven maak ik er nu maar gewoon een blogpost van. Dan doen we even alsof iedere song een nieuwe dag is, goed? Oh, en dan nog iets, hier kan ik tenminste mijn keuzes toelichten. Op twitter gaat dat toch even wat moeilijker met een limiet van 140 tekens.

(Niets ten nadele van dat limiet hoor, vooral in mijn geval werkt dat voornamelijk als zelfbescherming). Oh wacht, moet ik eigenlijk nog uitleggen wat de 30 day song challenge inhoudt?
Nah, spreekt wel voor zich toch? Lees maar gewoon verder.  Sher, blogger van de eeuw.

DAY 1 - A song you like with a colour in the title
Een nummer met een kleur in de titel. Sorry, dat herhaalde ik voor mezelf. Niet dat jullie denken dat ik denk dat jullie geen Engels kunnen ofzo. Oh, ik moet echt stoppen met onzin typen hoor, dit gaat weer nergens over. Ik koos PEARL JAM - BLACK. Hierbij wil ik wel graag even vermelden dat ik op de hoogte ben dat zwart eigenlijk geen kleur is. Maar kom op, het is Pearl Jam. Jullie weten inmiddels wel dat ik helemaal gek ben van Pearl Jam. Toch?


DAY 2 - A song you like with a number in the title
Een nummer met een.... Ha! grapje.
Ik koos CKY - 96 QUITE BITTER BEINGS. Waarschijnlijk niet al te bekend, maar heeft wel een hoog tof-gehalte. Dat woord is nieuw.

DAY 3 - A song that reminds you of summertime
Ik heb hier echt heel lang over na moeten denken, niet zo heel veel nummers doen mij namelijk aan de zomer denken. Misschien omdat ik gewoon een gruwelijke hekel aan de zomer heb, en ik er liever geen muziek mee associeer omdat ik zoveel van muziek hou. Nee grapje, ik stel me aan. Ik ben jarig in de zomer en SUM 41 - FAT LIP herinnert mij aan mijn zeventiende verjaardag. Dus, Sum 41 it is!

DAY 4 - A song that reminds you of someone you'd rather forget about
Ook wel moeilijk, ik heb namelijk nooit echt zo'n intense hekel aan iemand gehad dat ik hem of haar liever zou vergeten. Weet je wat, ik ga 'someone' omswitchen naar 'something'. Ik doe dat gewoon even. In dat geval ga ik voor BRING ME THE HORIZON - WHO WANTS FLOWERS WHEN YOU'RE DEAD? NOBODY Dat nummer herinnert mij aan een minder leuke periode in m'n leven, namelijk m'n eerste knie-operatie. Toen kreeg ik te horen wat ik allemaal niet meer mag, en hoe slecht de staat van m'n knie wel niet is.

DAY 5 - A song that needs to be played loud
Dan gaan we toch gewoon voor mijn favoriete nummer alle tijden? NIRVANA - LOUNGE ACT it is. Pff, vijf hele dagen voordat Nirvana een keer aan de beurt kwam. Het is toch wat hè. Mijn favoriete band. Even fun fact: ik ben zo bijgelovig als de pest. Voordat ik een tentamen had, moest ik een hele routine doorlopen. Een van de onderdelen van die routine was naar dit nummer luisteren als ik in de trein zat, op weg naar school. Als ik dat niet deed dan haalde ik een onvoldoende. Dacht ik dan hè.

DAY 6 - A song that makes you want to dance
Nu ben ik geen dancing queen en hou ik eigenlijk ook helemaaal niet van dansen, maar in dit geval moet ik wel voor DEXTER'S MIDNIGHT RUNNERS - COME ON EILEEN kiezen. Ik bedoel, hallo discotime. Dit nummer wordt ook gebruikt in de film Perks Of Being A Wallflower, in de schooldance scene. Als je die film nog niet gezien hebt, DOEN! Hij staat nu ook op Netflix!

DAY 7 - A song to drive to
Het eerste wat mij te binnen schiet is GOLDEN EARRING - RADAR LOVE. Ik kom uit een 'auto familie'. Mijn vader leeft zo'n beetje achter het stuur. Toen ik op de middelbare school zat had mijn vader een Chevrolet Elcamino, een oldtimer. Om de een of andere reden vond ik de combinatie van die grote bak en de Golden Earring uit de speakers dus echt de beste combinatie.

DAY 8 - A song about drugs and alcohol
Ik ga voor SYSTEM OF A DOWN - CHOP SUEY. Ook System Of A Down is een band die ik heel hoog heb zitten. Tot grote irritatie van m'n moeder overigens. Wij hebben eigenlijk wel redelijk dezelfde muzieksmaak (classic rock vooral), maar ik heb er uitspatters bij die net even iets harder zijn. Mama vindt dat dan weer wat minder. Geeft niet.

DAY 9 - A song that makes you happy
Pfoe, moeilijk. Goede muziek maakt mij sowieso blij, maakt niet uit waar de lyrics overgaan. Maar in dit geval ga ik voor ELECTRIC LIGHT ORCHESTRA - MISTER BLUE SKY. Want hallo, weer discotime. Maar volgens mij wordt iedereen wel een beetje blij van dit nummer, toch?

DAY 10 - A song that makes you sad
Ondanks dat het echt een heel heel heel mooi en steengoed nummer is, word ik altijd een beetje verdrietig van DIRE STRAITS - BROTHERS IN ARMS. Dit heeft ook weer wat persoonlijke redenen tot grondslag waar ik niet verder op in ga. Wow zagen jullie dat? Ik was even serieus daar. Hop, back to Sher now please.

DAY 11 - A song that you never get tired of
Ze zijn nog niet genoemd, maar we weten allemaal dat ze eraan komen. Ja hoor, FOO FIGHTERS - EVERLONG. Ik moet dit nummer toch al minstens 9748628836637839479075y8748904 keer gehoord heb. Zo, zie je dat even? Zo vaak dat er gewoon een y in het getal staat. Dat kan alleen als je een nummer écht vaak luistert. Oke, sorry ik dwaal weer af. Conclusie: Everlong heeft een speciaal plekje in m'n hart.


DAY 12 - A song from your preteen years
De band die mij een beetje gevormd heeft tot wie ik nu ben, dit was zo ongeveer de eerste rockband waar ik op 9/10-jarige leeftijd (zelf) naar luisterde. Los van the Rolling Stones, Beatles en Golden Earring waar ik (dankzij mijn moeder) mee ben opgegroeid. Ik kies dan ook voor een nummer van hun, GREEN DAY - AMERICAN IDIOT. Een nummer wat helaas weer heel erg relevant is geworden.... If ya know what I mean.

DAY 13 - One of your favourite 70's songs
Deze is ook zo moeilijk hè... We hebben het hier over de 70's. Misschien wel de beste jaren voor de muziek. Maar ik heb een keuze kunnen maken hoor, het werd namelijk LED ZEPPELIN - STAIRWAY TO HEAVEN. Ieder jaar hoop ik weer dat dit nummer Queen van nummer 1 stoot in de top 2000. Ze staan bijna standaard ieder jaar op de derde plek. Kom op, het wordt tijd voor Led Zeppelin.

DAY 14 - A song that you would love played at your wedding
Dat is RAMMSTEIN - DU HAST.
Dat typte mijn rebelse kant. Oké waarschijnlijk zijn beide kanten gewoon rebels.
Het staat niet persé op mijn lijstje om te gaan trouwen, het is ook nooit een grote droom van mij geweest. Stel dat ik ooit wel trouw, dan is het toch grappig als zo'n anti-huwelijk statement uit de speakers wordt geblazen. Nee? oh.

DAY 15 - A song that is a cover by another artist
Hier hoefde ik niet zo lang over na te denken. NIRVANA - MAN WHO SOLD THE WORLD. Het originele nummer is van David Bowie en ik ben ook normaal nooit zo'n voorstander van covers. Ik heb altijd het gevoel dat alleen degene die het nummer geschreven heeft echt leven in het nummer kan blazen. Misschien dat ik het daarom niet zo op de (meeste) muziek van tegenwoordig heb, omdat naar mijn idee echte singer-songwriters schaars zijn geworden. In ieder geval een stuk schaarser dan vroeger. Maar man, man, man. Nirvana deed hier toch wel echt een kunstje hoor met deze cover bij MTV unplugged.

Halverwege het schrijven van dit artikel realiseerde ik me dat ik een halve roman aan het schrijven was. Omdat ik dat jullie niet wil aandoen (vooral als je mijn muzieksmaak niet deelt), heb ik besloten om er twee artikelen van te maken. Anders werd het wel erg lang hè.

Oh en ik heb natuurlijk ook nog even een vraag! 
Welk nummer zou jij bij dag 11 hebben gekozen? (a song you never get tired of dus)7 opmerkingen:

 1. Ik moet bekennen dat ik heel wat nummers niet ken, in ieder geval niet van naam. LED ZEPPELIN met STAIRWAY TO HEAVEN ken ik dan weer wel :) GOLDEN EARRING met RADAR LOVE blijft lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Eigenlijk ken ik maar een paar artiesten van naam, maar ik zou niet weten hoe de liedjes verder klinken. Volgens mij zijn het pop/punk bands vooral, of niet? Ik hoor vrienden er namelijk wel eens over, haha! Ben benieuwd of ik meer artiesten/liedjes herken in deel 2.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ik luister inderdaad eigenlijk altijd naar rock -en al haar subgenre's-!

   Verwijderen
 3. Ha ha ha, ik zie je gewoon dansen op "come on Eileen"!!!
  Rammstein op een bruiloft vind ik een super idee!! Jammer dat ik er niet aanheb gedacht op mijn bruiloft!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een nummer waar ik nooit genoeg van krijg is Bad Romance van Lady Gaga, zo'n heerlijk nummer is dat! Wat een leuke tag trouwens! Heel anders dan een andere tag.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jaa daar staan een paar nummers tussen die ik ken en leuk vind! Waar ik nooit genoeg van krijg is Murder She Wrote hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen