6 februari 2017

Geheime Netflix codes


Zoals jullie misschien wel weten (of niet), ben ik een Netflix fanaat. Ik ontving Netflix op 11 september 2013 (dit heb echt niet gegoogeld, echt gewoon niet hoor) met open armen nadat ik al twee jaar met veel verdriet moest toekijken hoe mijn Engelse vriend voor 8 pond per maand een oneindig aanbod aan films tot zijn beschikking had. Ik durf bíjna met zekerheid te zeggen dat Netflix sindsdien iedere dag aan heeft gestaan. Bijna, maar niet helemaal dus. Als je net als ik vaak ziek bent en op bed bent aangewezen, is Netflix minstens net zo belangrijk voor je als je medicatie. Ik ben dan ook niet alleen afhankelijk van de morfine, Netflix komt op een respectabele tweede plaats.

Maar hoe cru het ook klinkt, mijn relatie met Netflix staat wel eens onder spanning. Op een gegeven moment heb je alles wel zo'n beetje gehad namelijk. Het gevolg was dat ik dan met veel omwegen vluchtte naar Netflix zijn Amerikaanse tweelingbroertje, die me net iets meer kon bieden. Maar dames en heren, nu komt het. Ik kwam er laatst dus achter dat mijn geliefde Netflix nogal wat voor mij achterhoud. Of dat nu komt omdat ik af en toe naar de Amerikaanse Netflix gevlucht ben, ik weet het niet, maar blijkbaar doet 'ie het bij iedereen. Netflix laat op de homepage namelijk alleen de films zien die aansluiten op jouw voorkeuren. Hierdoor blijven er dus een heleboel films en series voor jou verborgen (tenzij je op titel zoekt). Kortom, Netflix bepaalt wel even wat jij wel of niet leuk vindt. Nou, dacht het even niet. Daarom ga ik even een maniertje delen hoe je toegang krijgt tot het gehele Netflix bestand door middel van 'geheime' codes. Hier kwam ik dus letterlijk vijftien minuten geleden achter en dus moet ik dit natuurlijk wel even met jullie delen hè?

Ieder genre heeft op Netflix een eigen pagina. Die pagina's hebben een eigen code die na deze URL volgt: http://www.netflix.com/browse/genre/.
Stel je bent op zoek naar Disney films (ff leuk doen toch), de code van Disney films is 67673. Je typt dan dus het volgende in: http://www.netflix.com/browse/genre/67673 en tada, daar zijn alle Disney films uit het Netflix bestand. Wil je zien welke codes je allemaal kunt gebruiken? Klik dan HIER voor het overzicht van alle genres + bijpassende codes.

Chill toch?

9 opmerkingen:

 1. Oeeeh chill, dit ga ik eens even uitproberen! :) Thanks for sharing.
  Xo, Carmen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Maar dat kun je dan natuurlijk alleen op de laptop of pc zien toch? Ik ga het eens uitproberen op de laptop. Wij kijken Netflix eigenlijk alleen maar op de tv.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt! Ik zoek meestal een film via de codes en zoek dan via de tv (of xbox in mijn geval) op de titel van die film. Dan vindt ie 'm wel :)!

   Verwijderen
 3. Slim! Dit ga ik even in m'n achterhoofd houden voor de volgende keer Netflix. Vanavond dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goede tip! Vervelend dat je niet automatisch uit het volledige aanbod kiezen kan...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geprobeerd maar helaas werkt het niet - maar wel vet irritant dat Netflix dit doet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niet? Zou moeten werken! Bij mij werkt het. Misschien dat je net een genre hebt ingevoerd waar de NL Netflix geen aanbod voor heeft... (Dat zijn er namelijk best veel haha) daar zijn ze inmiddels wel mee bezig geloof ik!

   Verwijderen
 6. Oh, wat handig! Ik ben het meteen al aan het uittesten met die Disney code en dat werkt echt zalig. Dankje voor de tip :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh wat een goede tip. Ik vind het ook super irritant dat je tips krijgt op basis van wat je gezien hebt. Ook dus datgene wat je na 5 minuten hebt weg geklikt. Ik ga het vanavond meteen uitproberen.

  BeantwoordenVerwijderen