27 juni 2017

De grote AWKWARD situaties compilatie #1


Ken je dat? Dan lig je in je bed, probeer je al anderhalf uur in slaap te komen en dan blijft er een compilatie van de meest genante momenten afspelen in je hoofd. Ik ken dat. En ik voel gewoon aan de straling uit m'n beeldscherm dat jij dit ook wel kent. Het hoeft ook niet eens over jezelf te gaan, ook de genante momenten van vrienden en vriendinnen hebben een speciaal plekje in m'n hart gekregen. Gelukkig heb ik de fase dat ik er wel om kon janken in z'n geheel overgeslagen. Ik moet er altijd zó hard om lachen, ik leef echt voor genante situaties. Tot op het punt dat ik al helemáál niet meer in slaap val, omdat ik gewoon in m'n eentje mezelf zit te bezeiken van het lachen. Ik heb wel eens het gevoel dat mijn doel op aarde het vermaken van anderen is, dus het zou tegen alle principes ingaan om jullie een aantal van deze 'incidenten' te onthouden. Toch? Ik wil me alvast verontschuldigen voor mijn vrienden die dit lezen en zich toch wel heel erg herkennen in de volgende situaties. Geen zorgen, jullie anonimiteit is bij mij gewaarborgd. Mijn brein is net iets te juridisch ingesteld om op dat vlak risico's te nemen.

<sarcasm> GAAT HET? </sarcasm>
Vroeger ging ik minstens een keer per maand naar de bioscoop, met een vast groepje vrienden. Ik nam plaats naast mijn beste vriend, die blijkbaar erg veel moeite had met het terugduwen van zijn geld in zijn portemonnee. Ik heb dat tafereel eventjes aangezien en zei toen echt zwaar sarcastisch 'SJONGE JONGE, GAAT HET?!'. Ook echt super hard met zo'n licht geïrriteerde ondertoon, weet je wel? Hoor ik opeens 'ja... ja hoor... het gaat' aan de andere kant naast me. Dus ik kijk om, zie ik daar een gehandicapte man, die met de hulp van twee personen met ontzettend veel moeite het trappetje probeerde op te klimmen. Wat dus niet helemaal soepel ging. Wauw, op dat moment kon ik wel door de grond zakken hoor. Als Satan op dat moment nog niet de knoop voor me had doorgehakt, was dit sowieso het moment waarop ik mezelf kwalificeerde voor een enkeltje hel. Waarschijnlijk met VIP behandeling. En ik deed het niet eens met opzet, verdomme.

Hier, een schoen op je kale knar
De bioscoop is een populaire plek voor het creëren van awkward situaties, dat realiseer ik me nu. Het volgende incident vond namelijk ook plaats in de bioscoop, met dezelfde vriend notabene. Dit keer was ik echter niet de aanstichter, maar m'n beste vriend. Het was pauze (yep, cineworld doet aan pauzes in tegenstelling tot pathé). We hadden net de helft van Paranormal activity 2 mogen aanschouwen, dus er hing een wat gespannen sfeertje in de zaal. Mijn beste vriend, die niet gewend is langer dan een kwartier stil te zitten omdat hij het liefst altijd in beweging is, moest zich even uitrekken. Dat soort acties was ik na al die jaren vriendschap wel gewend, dus ik keek er niet eens van op. Dus hop, daar ging z'n linkerbeen kaarsrecht omhoog. Terwijl hij nog in de stoel zat dus. Hij pakt de voorkant van z'n schoen vast en zet er behoorlijk wat kracht op, zodat hij al z'n spieren in z'n been kan aanspannen. Alleen... iets teveel kracht. Z'n been, die nog altijd kaarsrecht in de lucht stond, glipt uit z'n hand en belandt echt kei en keihard op het kale hoofd van de man die recht voor hem zat.
Ik heb echt nog nooit zoveel moeite moeten doen om niet in de lach te schieten. Bedenk even hoe vreemd deze situatie is hè, voor iedereen die hier getuige van is geweest.

Schijtfeestje
Samen met een vriendin was ik uitgenodigd op iemands' verjaardagsfeestje. Ik was blij dat die vriendin van mij ook was uitgenodigd, want dan hoefde ik daar tenminste niet alleen naartoe te fietsen. Op de dag van het feestje, kreeg ik echter een sms van die vriendin. Ze voelde zich niet zo lekker, maar had wel zin in dat feestje. Ze vroeg aan mij wat ze moest doen. Ik, denkend aan het feit dat er een kans is dat ik alleen moet fietsen, redeneerde natuurlijk puur vanuit eigen belang door te zeggen 'Ah joh, dat komt wel goed! We kunnen altijd nog terug'. Nou, en dat gebeurde dan ook hoor. We waren nog geen half uur binnen of m'n vriendin trekt me mee naar de hoek van de kamer en zegt: 'we moeten weg'.
 - 'Shit, gaat het niet?'
'Shit ja, dat zeg je goed'
- 'Huh?'
'Ik heb volgens mij in m'n broek gescheten, we moeten nu echt weg'.
Bleek ze dus heftig aan de schijteritus te zijn en net nadat we binnen waren, heeft ze na een niesbui haar hele broek volgescheten. We hoorden ook echt mensen zeggen 'ieuw, wat ruik ik?!' Gelukkig kon die vriendin er zelf ook wel (hard) om lachen, en tot op de dag vandaag moeten ze uitkijken dat we zelf niet in ons broek schijten als we het erover hebben. Maar dan van het lachen.

Tot zover een aantal awkward situaties die blijven terugkeren in mijn nachtelijke compilaties. Ik hoop dat jullie er ook om gelachen hebben. Ik voel nu alweer ideetjes opkomen voor de volgende namelijk...

3 opmerkingen:

  1. Hahaha, ik heb hier heerlijk om kunnen lachen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jaaa leuk! Vaker delen :D Dan voel ik me minder een sukkel :p

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Haha, vooral dat been op het kale hoofd van de man ervoor lijkt me heel erg awkward!

    BeantwoordenVerwijderen