11 juni 2017

Ff kijken: Orange Is The New Black


Het was een pijnlijk jaar. En dan doel ik niet op mijn nieraandoening. Nee, Netflix liet ons een heel jaar lang wachten op het nieuwe seizoen van Orange Is The New Black. Dit klinkt heel dramatisch, en dat is het ook. Maar ja, we moeten die mensen natuurlijk ook een beetje tijd gunnen om zo'n nieuw seizoen in elkaar te zetten hè? Maar eindelijk is het zover. Eindelijk ben ik uit mijn lijden verlost.
Seizoen vijf staat as we speak op Netflix. En ik heb 'm uitgekeken. In minder dan 24 uur tijd. Dus Sher, vertel het me, hoe was 't? Dit vragen jullie je nu af toch? Of praat ik nu voor niets in de derde persoon?

Kennen jullie Orange Is The New Black al? Ik denk dat iedereen die toegang heeft tot een Netflix account de serie wel eens voorbij heeft zien komen. Of je nou degene bent die voor het account betaalt of een parasiet bent. Het duurde bij mij volgens mij een jaartje voordat ik er eindelijk aan toegaf en sindsdien ben ik zwaar verslaafd. Maar echt. Ik kan wel janken nu ik seizoen 5 alweer verslonden heb, waarom doe ik mezelf dat toch aan? Even huilen in een hoekje, zo terug.

Ben ik weer. Ik moest niet echt huilen hoor, ik moest alleen even drinken pakken want het is best warm. En dan moet je goed drinken natuurlijk, anders ga je misschien wel dood.

????

Maar goed, dit gaat weer helemaal fout. Ik zal nu even in het kort uitleggen waar de serie over gaat en waarom jij moet gaan kijken. Dat was de hele intentie van dit artikel namelijk.
Orange Is The New Black gaat zoals de naam misschien doet vermoeden níet over een uit de hand gelopen feestje op Koningsdag, maar over een vrouwengevangenis. Seizoen 1 begon ooit met als hoofdpersonage Piper Chapman, een vrouw van begin 30 die werd veroordeeld tot vijftien maanden gevangenisstraf voor het transporteren van drugsgeld van haar toenmalige vriendin. Ja heel jammer, want dit speelde zich maar liefst zes jaar terug af, waardoor ze vrij onverwachts werd weggerukt uit haar comfortabele leven in New York. Inmiddels is de serie behoorlijk wat personages rijker, en is het niet alleen maar Piper's verhaal waar je naar zit te kijken.

Zoals je misschien al merkt, ik ben fan. Ik ben me echter wel bewust van het feit dat dit een gevalletje you love it or you hate it is. Zo ken ik ook mensen die Orange Is The New Black helemaal niets vinden. Mensen uit mijn omgeving met deze mening (en dat zijn er niet veel) geven vaak als reden: te grof en/of expliciet. Mwah, ja, kan ik me wel iets bij voorstellen. Er wordt best wat afgescholden en afgesekst, maar daar stoor ik me niet aan. Kom op, ze zitten in de gevangenis. Da's ten eerste toch wel reden genoeg om te schelden en ten tweede die mensen moeten toch ook aan hun trekken komen. Have some mercy... Hoewel ik het dan weer niet aanraadt op 't gezellig met je kinderen te gaan kijken. Ha-ha awkward. Hoe dan ook, hier is m'n eindoordeel:Toelichting:
Feel good... Hm, vond ik moeilijk. Uiteraard wel omdat het gewoon een toffe serie is om te kijken, maar dit seizoen was best wel heftig (volgens OITNB standaarden). Dus echt feel good was het niet. In tegenstelling tot het einde van seizoen drie bijvoorbeeld. De storyline vond ik prima en verraste me zelfs nog een beetje. In de zin van dat ik geen idee had wat er zou gaan gebeuren. Vandaar ook de 8 voor 'shocking', er zaten wel wat dingetjes bij waarvan ik dacht holy guacamole. En dat is toch wel hetgeen seriemakers naar streven toch? Holy guacamole. De humor in Orange Is The New Black zit altijd goed, zo ook in dit seizoen. Uiteraard. Daarnaast ook wel wat momentjes waar de tranen zouden kunnen rollen, maar niet zo heftig als het einde van het vorige seizoen. Dat was ook wel vrij moeilijk te evenaren qua tranentrekken hè? Tot slot, is het nieuwe seizoen binge-worthy? Of fucking course.

Joe, tot de volgende keer maar weer!


3 opmerkingen:

 1. Dit doe je zo leuk Sher! Ik ben echt fan van OITNB ik had het seizoen ook al super snel afgekeken haha. Nu spijt want nu moeten we weer een heel jaar wachten idd. Maar ja meestal kijk ik het wel twee keer haha dat verzacht de pijn weer een beetje natuurlijk. Goede review!

  x Lies

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ken de serie niet ,maar je triggert me wel om ooit toe te gaan geven aan Netflix

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Holy guacamoly super vette OITNB review. Ja het einde van seizoen 3 was nogal heftig. Ik ben nu halverwege, omdat ik inderdaad niet gezellig met kids kan kijken en dit dus in de nachtelijke uurtjes moet doen! Zo benieuwd ...

  BeantwoordenVerwijderen